Andreas.Lindbaek@dittoslo.no"/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom tett på Therese Johaug


TRENTE MED ELITEN: Ina Høie (t.v) fra Rustad IL og Andreas Aarnes fra Bækkelaget SK fikk trene med Therese Johaug og Åge Skinstad
TRENTE MED ELITEN: Ina Høie (t.v) fra Rustad IL og Andreas Aarnes fra Bækkelaget SK fikk trene med Therese Johaug og Åge Skinstad Foto: FOTO: Andreas Lindbæk
Flere hundre unge skihåp i Oslo fikk trene sammen med verdens beste skiløper Therese Johaug og sportsjefen i langrenn Åge Skinstad.

EKEBERG: Therese Johaug var det store trekkplasteret da Skiforbundets kunnskapstrailer besøkte Oslo på Ekeberg mandag.

Flere hundre skiløpere fra hele Oslo møtte opp for å trene med den profilerte skistjernen.

Og hovedpersonen selv storkoste seg på Ekeberg.

– Det er utrolig moro å være forbilde for så mange unge utøvere. Det er en glede å få bidra med å få frem skiløpere, sier Therese Johaug til Nordstrands Blad.

Trening og kunnskap

Hvert år reiser Skiforbundet rundt i Norges land for å inspirere og motivere unge skiløpere med deres kunnskap og kompetanse. Denne gangen var det Rustad IL, Bjørndal IF og Bækkelaget SK som var med å arrangere sammen med Skiforbundet.

Alle skistjernene i Norge må stille opp minst to ganger i løpet av sesongen og på Ekeberg ble det trening, kostholdsrådgivning, smøretips og foredrag på hvordan man skulle bli gode sammen.

– Her får skiløperne komme tett innpå skistjernene. Målet med dette er å motivere løperne før skisesongen starter, sier prosjektleder Tommie Berkani.

Både sportsjef Åge Skinstad og OL- og verdensmester Therese Johaug var imponert over interessen og engasjementet til løperne.

– Interessen for ski er stor her i Oslo. Jeg har sett mange talent her i dag, sier Skinstad og får støtte av Johaug.

– Absolutt. Jeg har sett mange gode jenter her, sier Therese.

Bra tiltak

For Andreas Aarnes(13) fra Bækkelaget SK var det svært nyttig trening han fikk være med på.

– Treningen var veldig bra og han (Åge Skinstad) kjørte oss veldig hardt. Det at vi blir trent av en som er på landslaget gir ekstra motivasjon, sier han.

– Og vi lærte mange nye ting. Therese var veldig flink, skyter Ina Høie(13) fra Rustad IL inn.

Leder i Oslo Langrenn, Ragnar Madsen, har merket en enorm pågang de seneste årene.

– Vi har hatt tre gode vintre på rad i Oslo. Og når vi har sju fra Oslo på landslaget og i tillegg arrangerte Ski-VM i år, så sier det seg selv at interessen øker, sier Madsen.

Han forteller at langrenn er den sporten som øker mest i hovedstaden.

– Vi har over 40 klubber i Oslo og de styres veldig profesjonelt. Det har vært en formidabel rekruttering i hele Oslo og nå kan endelig skisesongen begynne, avslutter Ragnar Madsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere