Andreas.Lindbaek@dittoslo.no"/>

Kom tett på Therese Johaug

TRENTE MED ELITEN: Ina Høie (t.v) fra Rustad IL og Andreas Aarnes fra Bækkelaget SK fikk trene med Therese Johaug og Åge Skinstad

TRENTE MED ELITEN: Ina Høie (t.v) fra Rustad IL og Andreas Aarnes fra Bækkelaget SK fikk trene med Therese Johaug og Åge Skinstad Foto: FOTO: Andreas Lindbæk

Flere hundre unge skihåp i Oslo fikk trene sammen med verdens beste skiløper Therese Johaug og sportsjefen i langrenn Åge Skinstad.

KUNSTIG BANE: Håkon Lindestad (12) konkurrerte mot Trygve Torskedal Larsen på Drytrack-banen de hadde satt opp.Han sier til Nordstrands Blad at engasjementet er på topp når han ser helten Petter Northug på TV. – Hjemme hos oss står alle og skriker når han nærmer seg mål. Om han taper flyr popcornet vegg imellom, sier han.

VERDENSMESTEREN: Therese Johaug trente de unge skiløperne i to timer.

SMØREBUSSEN: Landslagets smørebuss var på plass

EKEBERG: Therese Johaug var det store trekkplasteret da Skiforbundets kunnskapstrailer besøkte Oslo på Ekeberg mandag.

Flere hundre skiløpere fra hele Oslo møtte opp for å trene med den profilerte skistjernen.

Og hovedpersonen selv storkoste seg på Ekeberg.

– Det er utrolig moro å være forbilde for så mange unge utøvere. Det er en glede å få bidra med å få frem skiløpere, sier Therese Johaug til Nordstrands Blad.

Trening og kunnskap

Hvert år reiser Skiforbundet rundt i Norges land for å inspirere og motivere unge skiløpere med deres kunnskap og kompetanse. Denne gangen var det Rustad IL, Bjørndal IF og Bækkelaget SK som var med å arrangere sammen med Skiforbundet.

Alle skistjernene i Norge må stille opp minst to ganger i løpet av sesongen og på Ekeberg ble det trening, kostholdsrådgivning, smøretips og foredrag på hvordan man skulle bli gode sammen.

– Her får skiløperne komme tett innpå skistjernene. Målet med dette er å motivere løperne før skisesongen starter, sier prosjektleder Tommie Berkani.

Både sportsjef Åge Skinstad og OL- og verdensmester Therese Johaug var imponert over interessen og engasjementet til løperne.

– Interessen for ski er stor her i Oslo. Jeg har sett mange talent her i dag, sier Skinstad og får støtte av Johaug.

– Absolutt. Jeg har sett mange gode jenter her, sier Therese.

Bra tiltak

For Andreas Aarnes(13) fra Bækkelaget SK var det svært nyttig trening han fikk være med på.

– Treningen var veldig bra og han (Åge Skinstad) kjørte oss veldig hardt. Det at vi blir trent av en som er på landslaget gir ekstra motivasjon, sier han.

– Og vi lærte mange nye ting. Therese var veldig flink, skyter Ina Høie(13) fra Rustad IL inn.

Leder i Oslo Langrenn, Ragnar Madsen, har merket en enorm pågang de seneste årene.

– Vi har hatt tre gode vintre på rad i Oslo. Og når vi har sju fra Oslo på landslaget og i tillegg arrangerte Ski-VM i år, så sier det seg selv at interessen øker, sier Madsen.

Han forteller at langrenn er den sporten som øker mest i hovedstaden.

– Vi har over 40 klubber i Oslo og de styres veldig profesjonelt. Det har vært en formidabel rekruttering i hele Oslo og nå kan endelig skisesongen begynne, avslutter Ragnar Madsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.