RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom til enighet om budsjettet

Natt til tirsdag ble budsjettkameratene Høyre, Venstre, KrF og FrP enige om Oslo-budsjettet 2006. Politikerne mener beboere Oslo ytre vest har grunn til å være fornøyde.

Oslo: Ola Elvestuen (V) mener at i likhet med resten av Oslo kommer de vestlige bydeler godt ut av budsjettforliket i rådhuset. Hallprioritering med bygging av Heminghallen og prosjektering av Ullernhallen er en del av dette.
- Dette er et godt budsjett for Oslo. Økningen av budsjettet på 300 millioner kroner til bydelene i forhold til opprinnelig budsjett kommer også de vestlige bydeler til gode og gir dem større handlingsrom. I forhold til byrådets tilleggsinnstilling er det snakk om en økning på 200 millioner til bydelene. 139 millioner skal fordeles gjennom kriteriesystemet. Kriteriefordelingen vil gi 9 millioner ekstra til Vestre Aker bydel og 5,7 millioner til Ullern bydel. Etter dette skulle det ikke være noen grunn til å legge ned for eksempel eldresentre, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen, som sammen med KrF har inngått budsjettforliket med byrådspartiene Høyre og FrP.

Haller i vest

Heminghallen er kommet inn på budsjettet med 8 millioner kroner, mens Ullernhallen har fått 250 000 i prosjekteringsmidler.
- Vi er kjempegladefor at samtlige borgerlige partier gikk med på å fordele mer av den økte budsjettrammen til Hemings flerbrukshall og idrettsbanen i Ullern. Fortsetter de borgerlige flertallspartiene denne gode samarbeidslinjen, er det håp om at vestkanten på sikt vil kunne ta igjen mange års etterslep hva gjelder satsing på idretts- og ungdomstiltak i vest. Disse tiltakene har lenge stått høyt på vår prioriteringsliste, sier en glad bystyrepolitiker og Høyre-mann, Per-Trygve Hoff.
- I tillegg er det avsatt 5 millioner til mindre tiltak som skal fordeles på klubbene. Generelt satser vi på kultur og idrett, også breddeidretten, i dette budsjettet. Rammen for kunst og kultur er økt med mer enn 11 millioner kroner, sier Elvestuen.

Skolesektoren

Driftsbudsjettene i skolene styrkes med mer enn 100 millioner kroner, hvor blant annet tilbakeføring av effektiviseringstiltak er innlemmet.
- Det viktig å vite at det ikke blir noen kutt i skolesektoren. Tvert imot er det snakk om styrking av skolen, hvor det blant annet er satt av 20 millioner kroner til gjennomføring av kunnskapsløftet. De såkalte kopieringspengene bortfaller dessuten i de videregående skolene, sier Elvestuen. Han viser også til at satsingen på sosialsektoren har ført til en økning på syv prosent i budsjettforliket.
- Det får ikke så store utslag i de vestlige bydeler, men vil blant annet gjøre at de med de laveste inntektene vil få billigere plasser på SFO, sier Elvestuen.
Kirken i Oslo får en budsjettøkning på 18 milllioner, hvorav 12 millioner til drift og seks millioner til vedlikehold.
- Partiene er også enige om en økning av eiendomssalget til Oslo kommune og kutt i sentral administrasjon og byråkrati, heter det i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere