*Nettavisen* Nyheter.

Kom til enighet om budsjettet

Natt til tirsdag ble budsjettkameratene Høyre, Venstre, KrF og FrP enige om Oslo-budsjettet 2006. Politikerne mener beboere Oslo ytre vest har grunn til å være fornøyde.

Oslo: Ola Elvestuen (V) mener at i likhet med resten av Oslo kommer de vestlige bydeler godt ut av budsjettforliket i rådhuset. Hallprioritering med bygging av Heminghallen og prosjektering av Ullernhallen er en del av dette.
- Dette er et godt budsjett for Oslo. Økningen av budsjettet på 300 millioner kroner til bydelene i forhold til opprinnelig budsjett kommer også de vestlige bydeler til gode og gir dem større handlingsrom. I forhold til byrådets tilleggsinnstilling er det snakk om en økning på 200 millioner til bydelene. 139 millioner skal fordeles gjennom kriteriesystemet. Kriteriefordelingen vil gi 9 millioner ekstra til Vestre Aker bydel og 5,7 millioner til Ullern bydel. Etter dette skulle det ikke være noen grunn til å legge ned for eksempel eldresentre, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen, som sammen med KrF har inngått budsjettforliket med byrådspartiene Høyre og FrP.

Haller i vest

Heminghallen er kommet inn på budsjettet med 8 millioner kroner, mens Ullernhallen har fått 250 000 i prosjekteringsmidler.
- Vi er kjempegladefor at samtlige borgerlige partier gikk med på å fordele mer av den økte budsjettrammen til Hemings flerbrukshall og idrettsbanen i Ullern. Fortsetter de borgerlige flertallspartiene denne gode samarbeidslinjen, er det håp om at vestkanten på sikt vil kunne ta igjen mange års etterslep hva gjelder satsing på idretts- og ungdomstiltak i vest. Disse tiltakene har lenge stått høyt på vår prioriteringsliste, sier en glad bystyrepolitiker og Høyre-mann, Per-Trygve Hoff.
- I tillegg er det avsatt 5 millioner til mindre tiltak som skal fordeles på klubbene. Generelt satser vi på kultur og idrett, også breddeidretten, i dette budsjettet. Rammen for kunst og kultur er økt med mer enn 11 millioner kroner, sier Elvestuen.

Skolesektoren

Driftsbudsjettene i skolene styrkes med mer enn 100 millioner kroner, hvor blant annet tilbakeføring av effektiviseringstiltak er innlemmet.
- Det viktig å vite at det ikke blir noen kutt i skolesektoren. Tvert imot er det snakk om styrking av skolen, hvor det blant annet er satt av 20 millioner kroner til gjennomføring av kunnskapsløftet. De såkalte kopieringspengene bortfaller dessuten i de videregående skolene, sier Elvestuen. Han viser også til at satsingen på sosialsektoren har ført til en økning på syv prosent i budsjettforliket.
- Det får ikke så store utslag i de vestlige bydeler, men vil blant annet gjøre at de med de laveste inntektene vil få billigere plasser på SFO, sier Elvestuen.
Kirken i Oslo får en budsjettøkning på 18 milllioner, hvorav 12 millioner til drift og seks millioner til vedlikehold.
- Partiene er også enige om en økning av eiendomssalget til Oslo kommune og kutt i sentral administrasjon og byråkrati, heter det i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.