RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom til oss!


Her er det godt å jobbe, men også mye «action», sier Sølvi Skjørberg og Pål Schjetne.
Her er det godt å jobbe, men også mye «action», sier Sølvi Skjørberg og Pål Schjetne.
Grefsenhjemmet trenger rekrutter. Kom til oss her er det topp å jobbe, sier Sølvi og Pål.

Grefsen: På Grefsenhjemmet i Ogmunds vei er det mange av de faste ansatte som har jobbet der i en årrekke. Men hjemmet sliter litt med rekruttering av deltidsarbeidere.

Vi skulle så gjerne hatt noen flere ekstravakter og tilkallingsvakter, og oppfordrer folk i nærmiljøet til å søke gjerne også menn. Om du ønsker å jobbe bare noen timer i uken, er det også interessant for oss, sier avdelingsleder Kari Anne Tranborg fra Kjelsås, som forteller at sykehjemmet trenger både fagpersonell og ufaglærte.

Full opplæring vil uansett bli gitt, sier hun, og legger til at det i dag arbeider folk fra 19 år og opp til rundt 70 i sykehjemmet.

Toppers arbeidsmiljø

Hjelpepleier Sølvi Skjørberg fra Grefsen har arbeidet i sykehjemmet i hele 28 år, og kan ikke få rost arbeidsplassen nok.

Her er det godt å være. Arbeidsmiljøet er toppers, og vi trives på jobben. Også faglig blir vi jevnlig fulgt opp med kurs og seminarer. Men det er klart at noe av det viktigste for å arbeide på et slikt sted, er at man må være glad i å jobbe med eldre mennesker. Det er på en måte et lite kall, sier Sølvi, som legger til at jobben slett ikke er noe hvileskjær.

Jobben er utfordrende, både fysisk og pyskisk. Men så får du mye tilbake også da, sier Sølvi, og får full støtte av pleieassistent-kollega Pål Schjetne, også han opprinnelig fra bydelen.

Får mye tilbake

Ja, du gir mye av deg selv i en slik jobb, men så varmer det så veldig godt med et smil og en takk tilbake fra beboerne, forteller Pål som også har arbeidet ved sykehjemmet i noen år.

Jeg har hatt to avbrekk på andre arbeidsplasser, men har savnet jobben på sykehjemmet hver gang, og derfor er jeg tilbake igjen, sier Pål, som gjerne skulle sett at noen flere menn kom med i arbeidsmiljøet på sykehjemmet.

Kunne være hyggelig med litt flere mannfolk som kollegaer. Men for all del, arbeidsmiljøet er helt topp det, selv om det er flest kvinnelige kollegaer, forsikrer Pål, og legger til at det blir lagt stor vekt på det sosiale på arbeidsplassen også fra ledelsens side.

Vokser

Du vokser som menneske ved å arbeide i denne bransjen. Ingen dag er lik, og ingen dag er heller kjedelig på jobben, er både Sølvi og Pål helt enige om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere