RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom, tren med oss!


SPREK GJENG! Elisabet Byrkjeland, Vibeke Gottschalk, Gunn Meleeraasen, Eva-Lill Kamhaug og Kirsten Nordby trener en dag i uka.
SPREK GJENG! Elisabet Byrkjeland, Vibeke Gottschalk, Gunn Meleeraasen, Eva-Lill Kamhaug og Kirsten Nordby trener en dag i uka. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Denne spreke gjengen på Tåsen Seniorsenter danser mer enn gjerne for å holde seg i form. Nå frykter de nedleggelse av treningen, og trenger din hjelp.

TÅSEN: Inne i salen på Tåsen seniorsenter er det full aktivitet en tirsdag ettermiddag. (Vanligvis trenes det på torsdager, men fleksibilitet er et nøkkelord for denne gjengen., journ. anm.)– Nå må vi rydde unna dere, sier en dame i oransje t-skjorte med påskriften «Aldri for gammel til å trene».

Det tar ikke lang tid før step-brettene er ute i matsalen til seniorsenteret, og alskens vekter og strekkinstrumenter finner sin plass.

50 kroner

– Det er kjempebra å trene her, sier Kirsten Nordby som har trent her i fire år. Hun forteller om en lang sykehistorie, og hvordan formen hennes gradvis har blitt mye bedre ved å holde seg i fysisk aktivitet.

–Den eldste som har trent her er 84 år, sier den noe yngre Vibeke Gottschalk, som er blitt treningsfrelst. Men hun frykter like mye at den gunstige, sosiale, rimelige (kun ca. 50 kroner gangen. journ, anm.) og inspirerende treningen når som helst kan bli nedlagt.

– Det skal egentlig være 10 her for å få det til å gå rundt, sier hun, og forteller at de har plass til dobbelt så mange.

Sittegym?

Trener Eva-Lill Kamhaug forteller at her trener de alle de viktigste muskelgruppene, og at dette ikke er noe sittegym.

– Første gang jeg kom hit satte alle fram stolene, og jeg spurte dem hva de skulle med dem?, sier Eva-Lill og smiler.

Her skal det nemlig jobbes hardt, utfra egne forutsetninger, selvfølgelig. Hun forteller hvor viktig det er for eldre å styrke muskulaturen for å forhindre fall, og takle hverdagen bedre.

– Du må skrive hvor utrolig spreke vi er, sier Kirsten Nordby og ler. Og det er ingen tvil om at damene, (det jobbes iherdig med å verve menn til treningen, journ. anm.) er spreke.

De danser til alt fra Nina Simone -låter til mer up-beat musikk.Gjengen jobber seg gjennom ulike poster, i klassisk sirkeltrening.

Ta kontakt med Tåsen Seniorsenter hvis du vil være med på moroa, og redde treningen fra å bli nedlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere