RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Handlingen i Kjærlighetens dal er lagt til Groruddalen. Filmregissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er godt i gang med manus.
Handlingen i Kjærlighetens dal er lagt til Groruddalen. Filmregissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er godt i gang med manus.

Komedie fra drabantbyen

Fra fineste vest blir det laget film om ytterste øst. Jeg elsker drabantbyer, sier regissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

MAJORSTUEN/GRORUDDALEN: Han bor på fine Frogner, men elsker blokker og drabantbyer. Dette er deler av grunnen til at Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen har lagt handlingen i filmen Kjærlighetens dal til Groruddalen nærmere bestemt til Romsås.

Som kunstner vet man ikke alltid hvorfor man gjør det man gjør eller velger det man velger. Men at valget ble Romsås kan være en kombinasjon av oppvekst i blokk, to besøk til Romsås, det visuelle og Dag Solstads bok Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige, sier Jacobsen.

Han beskriver Solstads bok om Romsås som sitt første møte med stedet.

Eva bryter ut

Ideen til Kjærlighetens dal har han hatt i mange år. Norsk Filminstitutt har punget ut og venter på et førstemanus i løpet av våren.

Spillefilmen er en komedie og handler om Eva, som er i femtiårene. Hun er gift, har barn og er ganske fornøyd. Helt til hun finner ut at ektemannen er utro med en lettere psykisk utviklingshemmet, og brystfager, blondine. Eva flytter ut og kaster seg ut i livet, blant annet går hun gjennom en hippiefase hvor hun røyker hasj og synger demonstrasjonssanger.

Soria Moria

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er vokst opp i en liten drabantby i Trondheim. Her bodde han i blokk og hadde en god barndom.

Jeg liker blokker, og hadde jeg hatt familie ville jeg bodd i Groruddalen, sier han.

Selv har han vært på Romsås to ganger og synes stedet var spennende.

Romsås har en egen skjønnhet. Jeg husker at jeg ble så fascinert når jeg var der. Disse enorme heisene fra T-banestasjonen. Det var spennende. Dessuten er Groruddalen landskapsmessig vakkert! Romsås ligger jo som et Soria Moria slott oppe i åsen, skildrer Jacobsen.

Filmterapi

Kontorlokalene på Majorstuen er enorme, men tomme. I litt over tre år har han holdt til her, men savner å ha mennesker rundt seg.

Jeg savner et arbeidsmiljø, sier han.

Jacobsen har holdt på med film siden 20-årene. Han startet i NRK.

Det var når jeg så en trashfilm av John Waters jeg virkelig ble inspirert til å bli filmregissør, sier han.

Inspirasjonen til sine filmer, henter regissør fra seg selv.

Filmene henter jeg fra mitt innerste og setter ut på film. Det er min terapi, mine sorger, handikap og lykke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere