RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommende leger stopper trafikken


SIER STOPP: Adam Dybwad og Jonas Nilson fra Marienlyst skole stopper mer enn gjerne trafikken.
SIER STOPP: Adam Dybwad og Jonas Nilson fra Marienlyst skole stopper mer enn gjerne trafikken. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Adam Dybwad og Jonas Nilson vil bli leger når de blir store, men synes det er morsomt å stoppe trafikken i skolepatruljen på Marienlyst så lenge.

MARIENLYST: De to skoleelevene fra Marienlyst går i syvende klasse, og har i snart et år tatt oppgaven som trafikk-stoppere dønn seriøst.– Det er morsomt og hyggelig, sier Adam som også forteller at de er svært godt likt av foreldre og lærere.

Og jobben kan de, for Adam og Jonas går med alvorlig mine over fra «sperrestilling» til «klarstilling», med anerkjennende nikk.

Denne tirsdags morgenen er også politiet med på å stoppe biler for i informere bilister om de ulike signalene skolepatruljen bruker.

Ukjent stopp

– Det er slik at mange ikke kjenner til Stopp-signalet som elevene bruker, forklarer politibetjent ved Majorstua politistasjon, Stig Kolstad.

Mange bilister tror nemlig at det utstrakte tegnet (med begge armer rett ut) kun betyr at fotgjengerne skal stoppe.

Dette ryddes altså opp i iaksjonen Bymijløetaten og politiet samarbeider om, og som pågår forskjellige steder i byen denne uka.

Mye trafikk

– Vi har 59 skoler som har skolepatrulje her i byen, sier Imran Raja som er trafikkopplærings-konsulent i Bymiljøetaten. Sammen med politiet minner han bilistene ved Marienlyst skole på hvordan de skal tolke de ulike signalene.

– Når det står fotgjengere bak skolepatruljen skal bilene stoppe. Akkurat på samme måte som de skal hvis ikke skolepatruljen står der, sier Raja.

Suksessen med skolepatruljen, som har eksistert i Norge siden 1957, er så stor at det ikke har vært rapportert en eneste ulykke. De skolene som ikke velger å ha skolepatrulje, gjør det ofte av hensyn til elevenes sikkerhet. Majorstuen skole hadde patrulje tidligere, og har siden gått vekk fra dette.

Leger i trafikken

– Vil dere stoppe trafikken og bli politi når dere blir store?

– Nei, jeg skal bli lege, kommer det fra Adam som straks får støtte av Jonas. De framtidige legene synes forøvrig det er stas å stoppe trafikken inntil videre.

– Det er bra med skolepatrulje, sier Jonas. Flere skoler får besøk av politi og Bymiljøetaten i dsse dager.@Sitat.tekst:Vi har 59 skoler som har skolepatrulje her i byen

@Sitat.signatur: Imran Raja

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere