*Nettavisen* Nyheter.

Kommende rallystjerne

Brødrene Solberg har for alvor satt Norge på kartet når det gjelder rally. Se ikke bort fra at Veronica Gulbæk Engan (22) kan bli en like stor stjerne som Spydeberg-gutta.

Elverum: Kartleseren fra Skullerud imponerte nemlig stort med fører Eyvind Brynildsen i Rally Norway. I klasse N4 ble det andreplass på duoen, men mest gledelig var 13. plassen sammenlagt plassen foran verdenseneren Sebastian Löeb fra Frankrike.

Jeg tror nok ikke Löeb syntes det var noe gøy å bli slått av en jente. Men jeg syntes naturligvis det var veldig gøy å slå ham, gliser Veronica som etter all sannsynlighet sto for en historisk prestasjon i forrige uke, med tanke på at ingen norsk kvinne noen gang har gjort det like bra i en VM-runde i rally før.

Vil bli proff

19 år gamle Brynildsen er et av de største talentene i norsk rally. Ekstra unikt er det selvfølgelig at makkeren hans er en jente på 22 år.

De fleste synes nok bare det er kult. Det er ikke så mange jenter i sirkuset, men det var moro at det var kvinnelige kartlesere på plassene 11 til 13 i dette arrangementet, sier Veronica.

Selv legger hun ikke skjul på hva som er drømmen.

Det er å bli proff kartleser, slik at jeg kan leve av dette. Men det spørs nok om den drømmen går i oppfyllelse, sier Veronica beskjedent.

Moro

Med en motorfrelst familie, var kartlesing et naturlig valg for 22-åringen. Nå er hun inne i sin fjerde sesong som kartleser, men det er det første året hun leser notene for unge Brynildsen.

Dette var vårt andre VM-rally. Vi kjørte også det svenske rallyet, der vi tok 19. plass totalt.

Veronica er glad for å se framgangen hun og Eyvind gjør.

Til dette løpet forbedret vi oss mye. Og det er moro å kjøre slike løp. Det blir litt annerledes enn å kjøre NM-runder, smiler Veronica.

Ingen store problemer

I rally er det ikke rent sjelden det blir problemer. Mange førere fikk det også vanskelig i løypene i Oppland og Hedmark, men for Veronica og makker Brynildsen gikk det knirkefritt.

Noe tull er det selvsagt alltid, men vi slapp unna de store problemene. Totalt sett var dette en veldig bra helg, fastslår Veronica Gulbæk Engan.

PS!
De norske førerne markerte seg i VM-runden på hjemmebane. Best var Henning Solberg med sin tredjeplass, mens broren Petter endte på plassen bak. Finske Mikko Hirvonen gikk til topps i de norske skoger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.