RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

KOMMENTAR: «– Jenta mi, vi er stengt inne!»

Det ble ikke akkurat en harmonisk start på dagen for mannen min og meg. Vi bor i Åmot/Modum og pendler til Oslo. Det går greit så lenge veiene ikke er fylt med vann.

Da vi la oss klokken 23. 15 mandag, bøttet det virkelig ned. Med vinduet på gløtt sovnet vi likevel - og vi sovnet godt. Men allerede før vekkerklokken hadde ringt ble jeg i dag morges vekket av noe enda mindre harmonisk enn den daglige kvekkingen fra mobilen.

– Dette er jo helt vilt! Jenta mi, vi er stengt inne! sier mannen min og løper mellom badet og pcen på kontoret.

Etter diverse søk på ulike nettsider tar han raskt opp mobilen og ringer en kamerat.

– Vegard, står huset ditt fortsatt?

Mannen min har akkurat kommet over en nettside som opplyser om at deler av veien ved Vegard er vasket vekk av de enorme nedbørsmengdene.

– Ja, det står, men jeg har akkurat stått opp, så jeg har ikke sjekket veien ennå, sier Vegard, lettere skremt av beskjeden han akkurat har fått av min mann.

Til daglig tar jeg timesekspressen fra Åmot til Oslo sentrum, men i dag satser jeg ikke på buss. At veien har rast ut flere steder (riksvei 35) gir meg liksom ikke tryggheten ved å sitte i en tung buss - i hvert fall ikke i dag.

– Vi får bare prøve å kjøre nedover, så får vi heller snu hvis det er for ille, sier mannen min og betrygger meg med at vi tar en kaffekopp før vi setter kursen mot Oslo.

Jeg er på vei ut døren og inn i bilen når den siste beskjeden kommer.

– De har evakuert folk med båt i Mjøndalen og her er et bilde av en gutt som bader midt i sentrumsgaten.

Jeg setter meg noe nølende inn i bilen. En ting er om vi kommer oss til jobb, men det regner fortsatt og spørmålet er vel heller om vi kommer oss hjem i kveld ...Elisabeth Wang Tangen (journalist)

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere