*Nettavisen* Nyheter.

KOMMENTAR: BI snart 10 år i Nydalen - nesten 9000 innom daglig

REKTOR: Jan Inge Henjesand, rektor ved BI Nydalen. Foto:BI

I 2015 er det ti år siden Handelshøyskolen BI flyttet fra Sandvika, Schous og Ekeberg til Nydalen. I BIs snart 75 årige historie er nok det en av de viktigste beslutningene stiftelsen har fattet.


BI bygget i Nydalsveien 37, som egentlig er fire bygg med gater og glasstak mellom, ble reist i kunnskapens tegn og er et åpent og transparent bygg. Hver dag kan det være så mange som 800 ansatte og 8000 studenter innom bygget.

At BI skulle havne i Nydalen var ikke opplagt. Flere alternativer lå på bordet da BI skulle beslutte framtidig lokalisering i Oslo-området. Ved begynnelsen av 2000-tallet var Nydalen en bydel i Oslo kjennetegnet av gammel industrihistorie.

T-baneringen - tungen på vektskålen

Beslutningen om å bygge T-baneringen var en forutsetning og ble tungen på vektskålen da valget falt på Nydalen. I dag ligger de største kunnskapsinstitusjonene i byen plassert som knutepunkter langs nettopp denne T-banelinjen.

Nydalen har utviklet seg til å bli et kunnskapssentrum i Oslo nord bestående av en rekke kunnskapsintensive virksomheter, boliger, butikker og spisesteder.

Til Handelshøyskolen BI i Nydalen kommer studenter og forskere fra hele verden for å lærte og utvikle ny kunnskap. Vi har lykkes med å bygge et læringsmiljø med internasjonal tyngde.

Imponert

Byen vår byr på unike kvaliteter både når det gjelder nærhet til natur og kulturelle tilbud. Mange av dem som kommer til Oslo og BI blir imponert over hvor naturskjønt det er i Nydalen med Akerselva og stiene som tar deg opp i marka. Sammen med Oslo kommune, de andre forsknings- og utdanningsinstitusjonene og næringslivet må vi sørge for at flinke mennesker har gode grunner til å komme hit til oss.

Aktiv partner

Vi på BI er stolte av å være en del av et pulserende miljø i Nydalen og ønsker å være en aktiv partner i samspillet mellom kommunen, næringslivet og beboerene for å gjøre området enda mer attraktivt i årene framover.

Jan Inge Henjesand,
rektor ved BI Nydalen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag