*Nettavisen* Nyheter.

KOMMENTAR: «Glad jeg ikke bor på Borgen»

IKKE PLASS: Flere passasjerer måtte resignert konstatere at denne gangen ble det ikke plass - med håp om større kapasitet ti eller 15 minutter senere. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff

Jeg er blant de mange heldige som reiser med t-banen fra Røa hver morgen. Jeg er heldig fordi jeg på nesten alle måter er strålende fornøyd med å bo på Røa.Men så var det dette med å komme seg til jobb i sentrum i rushtiden. Ofte går det greit, mest fordi jeg tidlig fant ut hvilke avganger som settes opp med full kapasitet, altså to vogner (altså det som ser ut som seks vogner...). Jeg er fullt klar over at jeg bør holde meg unna for eksempel avgangen klokken 8.12 og 8.42, da det gjerne er bare én vogn.

En gang telte jeg 42 mennesker som sto bare inne i det første lille rommet innenfor døren, som kanskje måler 7-8 kvadratmeter.

Da skal jeg love at det er ganske intimt, og man håper man har så flaks at i hvert fall de 12-15 menneskene man har nærmest oppunder armhulen, har tatt seg minst én dusj i løpet av de siste dagene.

For et par dager siden tok jeg, mot bedre vitende, sjansen på avgangen 8.12 igjen. Og ikke overraskende, det var bare én vogn – og utrolig trangt selvfølgelig. Da vi kom til Borgen, hadde jeg fått nok og klarte å skvise meg ut i frisk luft. Samtidig kunne sjåføren resignert fortelle over høyttaleranlegget at alle passasjerene dessverre ikke fikk plass, men at det kom et nytt tog om bare ti minutter.

Riktignok ikke så veldig interessant for dem som skulle lenger enn dem som faktisk skulle lenger på linje 2 Ellingsrudåsen enn til sentrum. De måtte vente et kvarter til neste – og håpe på full kapasitet.

Når jeg hver eneste morgen står og dingler på banen, og er sjeleglad de gangene jeg har noe å holde meg fast i, ja noen ganger kan jeg også lene ryggen mot en vegg, noe som er ren luksus, ja da syns jeg synd på dere som bor ved Borgen stasjon og som hver morgen har et håp om å komme dere på linje 2 Ellingsrudåsen.

Jeg skulle ønske vi kunne gi dere litt mer plass.

Fredrik Eckhoff

redaktør Ullern Avis og Akersposten, dittOslo Frogner & St. Hanshaugen, Nordre Aker Budstikke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.