*Nettavisen* Nyheter.

KOMMENTAR: Hvem truer hvem i Jegerveien?

Hærverk: Beboere i Jegerveien har opplevd hærverk på gjerdet i løpet av de siste dagene. Foto: foto: Privat

Vår artikkel nylig om beboere som truer bilister i Jegerveien har fått mange reaksjoner. Noen er konstruktive, noen er fullt forståelige, noen er upassende, og noen er helt uakseptable.

RIS: Til den siste kategorien hører skadeverk på tregjerdet som er avbildet i forbindelse med saken. Her har noen skriblet en ufin og truende melding til beboerne i huset innenfor. Det opprører naturlig nok disse beboerne, som føler seg som uskyldige ofre etter avisoppslaget.

DittOslo og Akersposten presiserer i den forbindelse at beboerne i dette huset er ikke med i noen aksjon mot parkerte biler. De har henvendt seg til parkerende bilister, men da med et vennlig ønske om å ikke parkere der, begrunnet med trafikkfarlige situasjoner som de selv hevder å ha sett mange av. Den samme vennlige oppfordringen er også formidlet til noen bilister i form av en skriftlig beskjed, igjen begrunnet og uten trusler.

I stedet utsettes de for trusler tilbake, både på sitt eget gjerde og i kommentarfeltet under saken på våre nettsider. Her har vi vært nødt til å fjerne flere upassende kommentarer, som oppfordrer til ugjerninger mot beboerne i Jegerveien. Dette er trusler i like stor grad som de som har kommet mot bilister fra noen av naboene.

Vi har også fått reaksjoner på ordvalget «fiffen», som ble brukt i vår nettutgave, begrunnet med at dette ordet bidrar til å skape mer konflikt i saken – og trigge de upassende reaksjonene som er nevnt over. Det har aldri vært noen hensikt fra vår side. Vi har brukt redaksjonelle virkemidler for å sette fokus på noe som oppleves som et problem i nærmiljøet.

Trusler frem og tilbake er ikke særlig konstruktivt, enten det kommer muntlig, via kommentarer i en artikkel eller på gjerder etter at artikkelen er publisert. Det er et problem at folk truer hverandre på grunn av trafikken i Jegerveien, men det er trafikken som er det virkelige problemet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.