RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KOMMENTAR: «NFF vil ikke ha utvikling»


VAKKERT: Ingen kan si blussing ikke skaper god stemning på fotballkamper når det ser slik ut.
VAKKERT: Ingen kan si blussing ikke skaper god stemning på fotballkamper når det ser slik ut. Foto: Arkivfoto
Nå er VIF-LSK garantert Norges største hatoppgjør.

I det jeg kommer inn i presserommet rundt en halvtime før avspark kan jeg høre at det er bra med liv ute på tribunene, og jeg tar meg et par minutters tenketid og håper på det beste.

Glem kampene mot Lyn, de har ingen supportere på høyde med oss. Glem Brann og Rosenborg. Vålerenga–Lillestrøm er kampen med det virkelige hatet.

Hendene skjelver og hjertet banker. Det er klart for årets høydepunkt, kampen jeg har gledet meg til i en hel måned.

Klubbkjærligheten min har vokst hvert eneste minutt siden 1996, og i år har jeg gått glipp av tre kamper. Mange andre har bare vært på tre kamper.

LES OGSÅ: – Det er himmel eller helvete

Hva er det som får folk til å velge sofaen fremfor kamp? Er det at laget ikke presterer bra nok, er det den «moderne fotballen» som ødelegger med stive billettpriser og dårlige kamptidspunkt, eller at sesongen rett og slett er for lang?

Man kan trygt si at det er en god blanding mellom disse tingene, og jeg klandrer ikke supportere for ikke å dra på alt av kamper gjennom sesongen når tidspunktene er helt bak mål, og det faktisk koster rundt 200 kroner for å se på norsk fotball.

LES OGSÅ: – Vi har ikke vært gode nok
LES OGSÅ: Vil gi ansatte fri dersom VIF taper

Klanen hadde søkt om å få bruke 10 bluss og 5 «blinkere» til derbykampen, men kildene mine sa det skulle bli smuglet inn rundt 150 bluss ekstra til bruk under kampen.

Det er bare synd at KFL/UFC virker som at de har delt ut pyroen sin i hytt og pine, noe som ødelegger det som kunne blitt et fantastisk show med å fyre av bluss under tifoen og få det til å virke som at det var null kontroll i svingen deres.

LES OGSÅ: Supporterne håper på Kjetil Rekdal

Man kan si mye om blussingen på tribunen under kampen, og mange drar frem de negative tingene som at barn blir redde og astmatikere sliter på grunn av mye røyk, men ingen kan si at det ikke var stilig i går, og at det skaper en fantastisk stemning blant de fleste supportere. Dropp heller uniformert politi neste gang. Mange tror barna ble redde av bråk, røyk og bluss, mens det faktisk var politiet med hjelmer og batonger som fikk barn til å reagere.

«Jeg tror jeg kunne telle fler enn 15 bluss her» fortalte Kristoffer Hæstad meg fra tribunen i pausen på søndag, og la til at alle spillere burde oppleve en kamp fra tribunen en gang for å se hvor mye denne kampen betyr for supporterne. Og jeg kunne ikke vært mer enig.

Norsk fotball trenger litt liv og røre under kampene, hvorfor ikke da la det være litt blest rundt kampene når det har forsvunnet mange tusen fra norske tribuner de siste årene?

Lillestrøm vant kanskje kampen og syngingen på tribunen, men det var Vålerenga som var størst, vakrest og best i mine øyne på søndag, og da er det supporterne på «Bendit» jeg snakker om.

Norges største pyroshow er nå i historiebøkene under Vålerenga, og jeg er glad jeg kan være en del av nettopp det.


Ine-Elise Høiby
Medlem i Klanen og skriver for Mediehuset dittOslo
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere