RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Illustrasjon: ATR.arkitekter AS/ Pål T. Rørby

KOMMENTAR: «Slå ring om Ekebergsletta»

Kampen om bruken av Ekebergsletta er ikke ny. Ved siden av Norway Cup-uka er sletta i bruk hele året til ulike formål, både organiserte og uorganiserte. Etter hvert som planene om Campus Norway materialiserer seg i form av plantegninger og uttalelser fra involverte aktører er det tydelig at det brygger opp til strid. Den organiserte idretten har ambisjoner om å ta større plass av friområdene.

Det selvsagt ikke første gang en utbygging i området skaper debatt. Ekebergparken var omstridt av mange som mente planene ville legge beslag på urørte friområder, noe som er mangelvare og har stor verdi i Oslo. Forkjemperne viste til at inngrepene var små og at det tvertimot handlet om å tilgjengeliggjøre og ruste opp en park i forfall slik at flere fikk glede av området. Samt gi det en tilleggsdimensjon med Ringnes sin skultpurpark.

Nordstrands Blad markerte tidlig et positivt standpunkt til planene, og etter at parken ble åpnet har mesteparten av kritikken forstummet. De fleste er nå enige om at det ble et løft for området. De unike kulturminnene ble også mer tilgjengelige for Oslo-borgerne.

Men historien oppe på sletta er en helt annen. Nye idrettshaller, kunstgressbaner og cricketbaner vil avhjelpe behov og den organiserte idretten fortjener bedre vilkår i Oslo. Mangelen på haller og gode baner er stor sett i forhold til behovet. Det store spørsmålet er hvorfor alt må ligge på Ekeberg.

– Det må også være rom for uorganisert idrett, sa Camilla Williams i MDG til Nordstrands Blad sist uke. Det er et tverrpolitisk flertall i bydelen mot utbyggingsplanene. De ønsker å bevare den åpne sletta, slik at den kan brukes til alle slags friluftsaktiviteter også i fremtiden.

Vi støtter dette ønsket. Det er lett å forstå Oslo-idrettens behov. Men nye haller og kunstgressbaner må kunne bygges uten å legge beslag på et av de siste store friområdene i Oslo.

Bollingmo Tore Bollingmo, ansvarlig redaktør

Mer om Campus Norway:

- Campus Norway? Nei, takk!

Slik kan det bli på Ekebergsletta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere