RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommentar: Terroristenes ønskedrøm


 
 

Fredag 22. juli 2011 vil for all fremtid brenne seg inn som en av de verste dagene i Oslos historie. En voldsom bombeeksplosjon, flere omkomne og store deler av Oslo sentrum etterlatt som en slagmark. Alt tyder på at det er en terroraksjon som har rammet Norges hovedstad, som kynisk har spekulert i at vi ikke har latt oss skremme av terrortrusselen, men forbeholdt oss retten til å leve i et åpent og tilgjengelig samfunn.

Senere på dagen kom meldingen om at det også var skyting mot AUFs sommerleier på Utøya. Dermed er både regjeringskvartalet og ungdomsorganisasjonen rammet på samme dag. Foreløpig vet man ikke om det er noen sammenheng og hva som i så fall er det politiske budskapet bak terroraksjonen, men allerede nå er «naivt, typisk norsk dumsnillhet, slik måtte det gå» gjennomgangstonen hos flere av de som har ytret seg i sosiale medier de første timene etter angrepet.

Forhastede slutninger i en slik situasjon er det all grunn til å advare mot. Terrorisme har som mål å destabilisere og skape frykt. De vil ta fra oss tryggheten. Terror rammer uansett tilfeldige og uskyldige ofre og følger ikke vanlig logikk. Derfor håper vi myndighetene raskt får situasjonen under kontroll og identifiserer de som står bak denne meningsløse ugjerningen På CNN, BBC og i andre internasjonale medier meldes det fredag om et land som nå har mistet sin uskyld og som aldri vil bli det samme igjen. La oss håpe de tar feil, ikke hva forebygging av terroranslag angår, men at den alminnelige norske borger fortsatt kan føle seg trygg i hverdagen. Selv om man aldri kan gardere seg helt mot terrorens absurde logikk.

Tore Bollingmo, ansvarlig redaktør, Lokalavisene Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere