*Nettavisen* Nyheter.

KOMMENTAR: «Vålerenga trenger John Carew»

Fredrik Eckhoff sier ja takk til John Carew til Vålerenga.

Vi må ha flere spillere å snakke om.

Onsdag kveld var toppsaken på VG at Vålerenga er i samtaler med John Carew. Som mangeårig Vålerenga-supporter, ja faktisk helt fra klubben fikk en plass i mitt sportsinteresserte hjerte på Bislett en gang i 1978 (Start vant 1-0) satte Carew-nyheten i gang både tanker og følelelser som gjorde at jeg i hvert fall brukte 10 minutter ekstra på å få sove.

Hva er det Vålerenga trenger nå? lå jeg altså og tenkte på i går kveld, og etter å vært på flere av kampene denne sesongen, har jeg ikke unngått å legge merke til at engasjementet rundt hjemmekampene har kjølnet noe de siste par sesongene. At publikumssvikt er en trend over hele linja, velger jeg å se bort fra, for det er ikke hele forklaringen til at Oslo Stolthet har mistet tusener i snitt på Ullevaal. Spillet har gått litt trått, og flere av de beste og mest kjente spillerne har funnet seg nye klubber. Spennende profiler som dos Santos, Moa, Singh og Shelton er blant de mange som er borte nå.

I de noen og tredve årene jeg har fulgt dette laget, har det gått opp og ned sportslig. I lange perioder har avstanden til tabelltoppen vært lenger enn den er i dag også, men klubben har alltid evnet å engasjere, skaffe seg overskrifter, dominere sportssidene og vært samtaleemne. Nedrykksdrama, utenomsportslige skandaler, konkurstrusler og investorbråk har blitt krydret med cuptriumfer, seriegull og pur ekstase.

I alle disse årene har Vålerenga vært på førstesidene, i oppslag, som toppsaker på nett og på tv.

I år hadde vi også en periode med Vålerenga på (nesten) alles lepper, og det var da det stormet rundt trener Martin Andresen etter en heller skral vårsesong som endte i en heller pinlig kamp mot bunnlaget Stabæk.

Men utenom Andresens kamp for å fortsette som sjef, har det vært noe særlig engasjement? Ikke så mye som før, mener jeg.

Og jeg er overbevist om at de mange spillersalgene de siste par sesongene har mye å si. Mange av profilene er blitt borte, laget er midt på tabellen, og fotballen generelt sliter med har konkurranse fra mange andre hold om oppmerksomheten, ikke minst fra Premier League, som har et sterkere fotfeste i Norge enn noen gang.

LES OGSÅ: Carew investerer på Frogner

LES OGSÅ: «Hvor mange blaserte, halvfeite spillere har klart seg?»

Det var slike ting jeg lå og tenkte på før jeg sovnet onsdag kveld, og det var det som gjorde at jeg kom til følgende konklusjon:

Vålerenga trenger flere spennende profiler, spillere som mannen i gata føler noe for og mener noe om. Sånn sett er John Carew perfekt. Jeg er helt sikker på at denne mannen alene vil trekke minst 5000 tilskuere ekstra på første hjemmekamp. Om han blir en suksess, er bare opp til ham selv. Han har vist at han kan, og vel så det.

Mitt tips til ledelsen i Vålerenga er dette: Få John Carew tilbake til Vålerenga nå! Så får vi igjen noe å snakke om før neste kamp.Fredrik Eckhoff

dittOslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.