*Nettavisen* Nyheter.

Kommer du til åpne døren for dem?

ET LITE KNIPPE: «Ja til forskjellsbehandling» sier de ansatte i Ricoh ved Nydalen. Førstkommende tirsdag griper de bøssene og gjør en innsats for Kreftforeningen. Foto: Foto: Ricoh

Førstkommende tirsdag arrangerer Ricoh i Nydalen bøsseaksjon for Kreftforeningens Krafttak mot kreft. Bor du vest for Akerselva er muligheten stor for at de ringer på hos deg.

NYDALEN: De ansatte konsentrerer seg i alle hovedsak om området Nydalen, Tåsen, Nordberg og Østhorn, så hvis du bor i dette området er det sjansen stor for at nettopp du får besøk av en bøssebærer.

– Det er viktig at denne informasjonen når ut, så folk i nærmiljøet forstår hvem vi er og hva som er tanken bak dette, sier markedskoordinator i Ricoh, Sonja Hennie Hellesvik og legger til:

– Samfunnsansvar er en av Ricohs grunnverdier. Alle ansatte kan få permisjon med lønn inntil to dager i året for å jobbe frivillig for en veldedig organisasjon.

– Når vi arrangerer fellesaksjon som nå, får alle som deltar avspasere timene de har brukt i etterkant.

LES OGSÅ: – Er det fordi vi bor i blokker at vi skal utsettes for alt dette?

Rammer forskjellig

Inntektene fra årets Kraftak mot kreftaksjon skal gå til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling. Kreft rammer forskjellig, og da mener Kreftforeningen at alle ikke kan behandles likt.

En behandling som vil gjøre underverker hos noen, kan gi en svak effekt hos andre selv om kreftsykdommen er tilsynelatende lik.

Målet er at flere skal få riktig behandling, raskere.

– Jeg har som mange andre fått erfare hvor utrolig viktig god og tilpasset behandling er for kreftpasienter og deres pårørende. Derfor gjør jeg en innsats denne dagen, sier Eirik Willyson ved Ricoh, som skal delta på aksjonen.

LES OGSÅ: Lille Mia måtte reddes fra et isflak

– Størst mulig effekt

Det er tredje året Ricohs ansatte deltar på Krafttak mot kreft. Innsatsen de to foregående årene har gitt 170 000 kroner til Kreftforeningens arbeid.

I år stiller rundt 40 personer, en tredjedel av alle ansatte i Oslo.

– Gjennom en samarbeidsavtale med Kreftforeningen ønsker vi å oppnå størst mulig effekt av vårt engasjement, sier Hellesvik og legger til:

– Nesten alle vil i løpet av livet bli direkte eller indirekte berørt av kreft. Det er med andre ord en sak som engasjerer veldig mange.

Hun oppfordrer alle til å ta godt imot bøssebærerne når de går rundene førstkommende tirsdag.

I tillegg til den lokale bøssebæreraksjonen i Oslo deltar ansatte på Ricohs distriktskontorer i Trondheim, Bergen, Drammen, Tønsberg og Kristiansand på lokale arrangementer.

LES OGSÅ: Private aktører vil ikke drifte barnehagene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.