*Nettavisen* Nyheter.

Kommer til Rommen

STOR STAS: Kongeparet kommer til Rommen skole- og kultursenter 10. oktober. Her med ordfører Fabian Stang. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Det er et snaut halvår siden han møtte groruddals-ungdom på Furuset. 10. oktober kommer Kongen igjen til Groruddalen.

Rommen: Anledningen er statsbesøk fra Finland. Det finske presidentparet er i Oslo fra 10. til 12. oktober, og tas i den anledning med til Rommen skole- og kultursenter.

Kongen møtte ungdom på Furuset

Gjenganger

Er kongen blitt særdeles opptatt av Groruddalen, lurer du kanskje?

Det ville ikke assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, verken bekrefte eller avkrefte forrige gang vi spurte ham:

– Kongen følger opp nyttårstalen sin, var Gjeruldsens korte kommentar da vi spurte ham i forbindelse med det forrige besøket, på Furuset.

Kongens fokus

Kongens nyttårstale på NRK1 2011 handlet naturlig nok i størst grad om Utøya og den ufattelige tragedien som rammet oss 22. juli.

Her snakker kongen om ungdommen: (...) «Jeg har ofte snakket om frivillighetens betydning. Om ildsjelene, bærebjelkene i samfunnet vårt. I år ser vi at engasjementet har blitt forsterket. Og det er ungdommen som fører an – både i tiden rett etter 22. juli, og nå når det har gått noen måneder. Ungdom, som selv sliter med å gjenerobre hverdagen etter det de opplevde, stiller samtidig opp for andre. I samfunnsdebatten viser berørt ungdom et imponerende klarsyn i møte med forenklede teorier og unyanserte uttrykk. Det er en myte at ungdommen er selvopptatt og uengasjert. Vi kan være stolte av de unge som viser vei», sa Kongen.

10. oktober får han altså på ny mulighet til å vise fram kremen av norsk ungdom, når han kommer til Rommen skole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.