Kommunale boliger får mer

Syv millioner kroner skal bidra til økt trygghet og bedre vedlikehold i kommunale boliger.

OSLO ØST: I flere uker har Østkantavisa satt fokus på bomiljøet i de kommunale boligene på østkanten. Både beboere og flere politikere har klaget over dårlig rengjøring og manglende vedlikehold.

Iverksettes raskt

Fredag ble de hørt, da byrådet la fram sitt forslag til hvordan Regjeringas krisepakkemidler skal fordeles. Hele syv millioner kroner ekstra skal brukes på vedlikehold i inneværende år.

For byrådet har det vært viktig å finne prosjekter som kan iverksettes raskt og som ikke for driftsfølgevirkninger for neste år. Derfor egner løpende vedlikehold og forsterkede brannsikringstiltak seg bra, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen (H).

Det betyr også at den mye omtalte boligblokka i Brinken 2 ikke vil få midler fra krisepakka. Bakgrunnen er at et av kriteriene for tildelingen har vært at vedlikeholdet skal kunne gjennomføres i løpet av 2009, uten videre økonomiske konsekvenser for kommende år.

Brannsikringstiltak

Imidlertid er midlene godt nytt for mange kommunale leietakere på østkanten. Blant annet går to millioner til utbedring av heiser utelukkende til indre øst (Biermanns gate 4, Hagegata 31 og Helgesens gate 58).

En gård i Kjølberggata 9 får midler til utbedring av tak, i tillegg til at flere gårder får utbedret brannsikringstiltak.

Alle våre eiendommer er brannsikret, men det er ønskelig å sette inn ekstra brannsikringstiltak, som for eksempel sprinklingsanlegg i disse kommunale gårdene, sier Agerbak-Jensen, som mener det er viktig at beboere skal føle seg trygge i de kommunale gårdene.

For byrådet er det viktig at alle våre beboere skal føle seg trygge i egne hjem, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.