RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir det: Slik kommer det til å se ut etter at jobben er ferdig. Lignende utsmykking er brukt flere steder i utlandet. Brobekk blir Norges første.
Slik blir det: Slik kommer det til å se ut etter at jobben er ferdig. Lignende utsmykking er brukt flere steder i utlandet. Brobekk blir Norges første.

Kommunen kaster bort penger

Brobekkanlegget skal utsmykkes for 20 millioner kroner. Leder i Groruddalen miljøforum mener at det er bortkastede penger.

Bjerke: Et enstemmig bydelsutvalg i bydel Bjerke vedtok torsdag å stille seg positive til de planlagte endringene på Brobekk forbrenningsanlegg.
Det er å kaste 20 millioner kroner rett ut av vinduet, sier Magnar Halse i Groruddalen miljøforum.

Sterk kritisk

Miljøforumet er blant grupper som har kjempet for nedleggelsen av Brobekkanlegget. At anlegget skal rustes opp blir oppfattet som et nederlag.
Det gjør ikke saken bedre. Uansett hvordan pipa ser ut er det samme gift som kommer ut av den, sier Halse.
I følge ham er slik oppfatning er ganske utbredt hos befolkningen i området.
Jeg tror at alle som bor her mener det samme, sier Halse.

Viktig anlegg

BU-leder Torstein Winger var med i juryen som valgte denne løsningen for Brobekkanlegget. Han er uenig i Halses kritikk.
Jeg skjønner ikke helt premissene i uttalelsen til Halse. Brobekk har en viktig funksjon for oss i Groruddalen, sier Winger.
BU-lederen i Bydel Bjerke understreker at det var bred politisk enighet om endringene på anlegget.
Energien fra forbrenningsanlegget brukes blant annet til fjernvarme for en del områder i Groruddalen.
Det er mange boliger, deriblant undertegnedes, som får fjernvarme fra dette anlegget. Jeg mener at det er fornuftig energibruk, sier Winger.

Norges første
L2 Arkitekter AS vant arkitektkonkurransen om utsmykking og utvendig estetisk oppgradering av Brobekk forbrenningsanlegg. Anlegget blir det første bygget i Norge som skal få en slik oppgradering.
Vi var opptatt av en løsning som skal ha fjernvirkning. Denne løsningen har en positiv optisk effekt fra lang avstand. Noe lignende er brukt på et parkeringshus ved flyplassen i Los Angeles, og det så imponerende ut, sier Winger

Store planer

Oppussingsplanene for Brobekk innebærer ny innvendig mottakshall for biler, nytt kjøremønster og planer om ny gjenbruksstasjon på nabotomten, samt oppgradering av utomhusanlegget.
Det er å kaste 20 millioner rett ut av vinduet
Magnar Halse

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere