RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunen legger ned suksess


TRAGISK: – Tragisk at en så suksessfull tjeneste som “ombruk” nå er lagt ned, sier Ida Kural - her i samtale med driftsleder Harald Aanes på gjenbruksstasjonen.
TRAGISK: – Tragisk at en så suksessfull tjeneste som “ombruk” nå er lagt ned, sier Ida Kural - her i samtale med driftsleder Harald Aanes på gjenbruksstasjonen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
130.000 brukere var innom gjenbruksstasjonen på Grefsen i fjor. Driften er så suksessfull, at "ombruksdelen" må legges ned - det blir for mye biltrafkk!

GREFSEN: ”Ombruksdelen” - levering og henting av møbler, utstyr, bøker, og andre små og store gjenstander helt gratis - på Grefsen minigjenbruksstasjon og hageavfallsmottak i Kapellveien, ble en så stor suksess at den delen av mottaket måtte legges ned. 130.000 biler innom i fjor ble rett og slett for mye trafikk!– Renovajsonsetaten gjennomførte en trafikkrisikoanalyse rundt mottaket, slik vi gjør ved alle slike stasjoner, og det ble målt for mye trafikk i forhold til retningslinjer for slike små stasjoner. Ombruksdriften ble stengt, og nå er de de trafikale utfordringene i området bedret, sier fungerende kommunikasjonssjef i etaten, Elisabeth Marie Vollan, men som godt skjønner at ”ombruket” er savnet.

Henviser til andre steder

– Men vi håper at folk eventuelt benytter ombrukstilbudene våre på Haraldrud, og minigjenbruksstasjonene på Sagene og Fredensborg. Men vi skjønner også at Grefsen er en populær stasjon som beboerne har blitt glade i, og vi vil ta en ny vurdering av den trafikale situasjonen og belastningen en ombrukscontainer vil gi, sier Vollan.

– Helt tragisk!

Blant annet er Ida Kural fra Kjelsås opprørt over at kommunen kan legge ned en så populær tjeneste som «ombruk».

– At denne tjenesten nå omgående er lagt ned, på grunn av det jeg anser som et rigid trafikk-reglement, synes jeg bare er helt tragisk – og det vet jeg at jeg langt fra er alene om å mene, sier Kural.

– Istedenfor å kaste brukbare gjenstander i søpla, har mange levert det i Kapellveien i stedet. Og flere jeg vet om har jevnlig tatt turen innom og plukket ut noen av dagens små og store «skatter» - alt fra møbler, brukbart slalomutstyr, bøker, ny badelampe og pent brukt babyutstyr til kanskje julepynt, antikke lenestoler, fine bilderammer og design-vaser, sier Kural.

– Stedet er som et møtepunkt: Folk diskuterer miljø, gleden over å ikke bare forbruke og kaste, eller bare slår av en prat. Inn og uttrafikken kan sikkert gjøres mer oversiktlig. Men i stedet for å bare legge ned ombruksdelen, må det vel kunne finnes trafikkløsninger som kan holde en så populær tjeneste åpen, sier Kural, og som nå tror flere i området istedet vil kaste mer.

– Inspirasjonen til gjenbruk vil avta. Jeg er sikker på at tilgjengeligheten er en av nøklene til ombrukssuksessen, ifølge Kural.

Hva skjer etter 2014?

Og etter 2014 er også resten av fremtiden til gjenbruksstasjonen usikker. For Gravferdsetaten, som disponerer området, har signalisert at de selv ønsker å overta tomten i 2014. Bydelen er – på oppdrag fra lokalpolitikerne - allerede i gang med å finne eventuell erstatningstomt å eventuelt spille inn overfor Renovasjonsetaten.

– Men ikke mange «ledige» friområder å ta av. Likevel, kanskje mulig å utnytte tomten på sørsiden av gjenbruksstasjonen og Utsikten. Men det er mye som skal på plass før vi eventuelt kan peke på ny tomt til den populære gjenbruksstasjonen, sier spesialkonsulent i Nordre Aker Bydel, Knut Hammervold.

Renovasjonsetaten har overfor avisen fortalt at den ønsker å fortsette leiekontrakten, også etter 2014

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere