Kommunen lover utrykning til Hauketo

I lys av tilstandene på Hauketo, lover Bymiljøetaten og en ruskenpatrulje å dra på befaring til området.

HAUKETO: Kommunikasjonsdirektør i Samferdsel, Odd Olav Bratteberg, reagerer straks når han får høre om Hauketo og dets tilstand.– Dette er et problem. Det er klart at vi i Bymiljøetaten skal ordne opp og få satt på plass skilt ordentlig. Vi sender ut en driftspatrulje som kan sjekke dette. Når vi får en rapport lover Bymiljøetaten å rette opp skiltene, sier Bratteberg.

LES SAKEN: – Kaller Hauketo Haughetto

Han forteller også at han har snakket med ruskengeneral Jan Hauger, som sa at han kunne sende en ruskenpatrulje dit og se på forholdene.

– Når det gjelder parkering, og at folk parkerer utenom veien, er ikke dette verken noe vi eller Trafikketaten kan bøtelegge. Dette problemet møter vi på forskjellige steder i byen. Det er vår plikt å sette opp skilt, men det er politiets jobb å håndheve det.

Tidligere BU-nestleder, Liv Jorunn Eriksen, bor i Hauketoveien og har selv erfart spesielt forsøpling på hjemstedet.

– Akkurat rundt Hauketo senter og rundt butikkene er det mye skrot. Som politiker i bydelsutvalget har jeg jobbet en del med hageavfall og søppel, som folk har kasta fra seg. Jeg har fått Samferdselsetaten til å rydde opp her. Jeg synes at Renholdsetaten er flinke til å plukke opp når vi klager, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.