RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunen sikret seg 35 meter strand


Erling Lae er fornøyd med kjøpet av strandeiendommen. 
Foto: Steinar Wulfsberg-Gamre
Erling Lae er fornøyd med kjøpet av strandeiendommen. Foto: Steinar Wulfsberg-Gamre
Oslo kommune går i regjeringens fotspor og har kjøpt strandeiendommen Mosseveien 215 på Nordstrand.

NORDSTRAND: Kommunen har satt av strategiske midler for oppkjøp av eiendommer i strandsonen, og med denne eiendommen blir 35 nye meter tilgjengelige for befolkningen.

Vi er veldig glade for å ha sikret oss denne eiendommen. Byrådet kjøper denne tomten for å åpne strandsonen for almennheten, sier byrådsleder Erling Lae til Nordstrands Blad.

Gjør som regjeringen

Byrådet gjør med dette som regjeringen gjorde i 2005, da de kjøpte Svein Erik Bakkes strandeiendom på Huk for 30 millioner kroner, men til en betydelig lavere pris.

Eiendommen ble kjøpt for 12,5 millioner kroner. Huset og resten av eiendommen vil bli vurdert videresolgt, slik at den totale kjøpesummen antakelig vil bli lavere. Eiendoms- og byfornyelsesetaten starter nå arbeidet med å fradele strandlinjen slik at tilgjengeligheten for allmennheten sikres.

Det som er fint med eiendommen er at det er grunt der. Badeplassen egner seg derfor godt for barnefamilier, sier Lae.

I forlengelse av Sæterstranden

Mosseveien 215 er regulert til friområde og ligger ved siden av Sæterstranden (tidligere Nordstrand Kull- og vedbolag), en eiendom som kommunen også eier. Sæterstranden er allerede opparbeidet som badeplass, men er lite tilgjengelig for allmennheten på grunn av dårlig tilgjengelighet og fravær av parkeringsplasser.

Vi antar at eiendommen kan gi en tilgjengelig strandlinje som strekker seg mellom 10-15 meter innover land, eller totalt et areal på opp mot 500 m2, sier byrådslederen.

Ikke parkeringsmuligheter

Byrådslederen kan imidlertid ikke svare på om det nå vil bli parkeringsmuligheter på stedet.

I første rekke har vi sikret oss eiendommen for å gjøre strandsonen mer tilgjengelig for allmennheten, og så må vi gjøre tilgjengeligheten så god som mulig, sier Lae.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere