RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunen vil doble husleien


LAMBERTSETER GÅRD: Gården har vært drevet som et samfunnshus siden 1958 av Foreningen for Lambertseter gård. Det er i dag leder av frivillighetssentralen Kai Adelsøn som sitter i styret for foreningen. Gården brukes blant annet til foreningsvirksomhet. Foto: Kristin Trosvik
LAMBERTSETER GÅRD: Gården har vært drevet som et samfunnshus siden 1958 av Foreningen for Lambertseter gård. Det er i dag leder av frivillighetssentralen Kai Adelsøn som sitter i styret for foreningen. Gården brukes blant annet til foreningsvirksomhet. Foto: Kristin Trosvik
Kommunen vil øke husleien på Lambertseter gård med 132 prosent. Det kan bety slutten på driften for Foreningen for Lambertseter gård.

LAMBERTSETER: Kontrakten mellom Foreningen for Lambertseter gård og Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) utløp på nyåret.

LES OGSÅ: Fikk nytt flagg av påskekosen

Den nye avtalen som skal gjelde fra juni, hvis foreningen underskriver, hever husleien med 132 prosent, til 190.000 kroner i året.

Markedspris

EBY viser til byrådsmelding nr. 12/2002 hvor det står at for all kommunal eiendom som skal selges skal det tas ut den høyeste pris som markedet vil by, også ved utleie.

– Det har ikke hjulpet med argumenter om at vi er en «forening for foreningene», at Lambertseter gård ble omgjort til et samfunnshus i 1958, at slike hus skal være et tilbud til folk, ikke noe å tjene penger på for kommunen, sier Kai Adelson, leder av frivillighetssentralen på Lambertseter. Adelsøn leder nå driften av gården og ber nå bydelen om å gjøre en innsats for å bevare Lambertseter gård som et samfunnshus.

– Jeg håper inderlig dette ordner seg eller så er vi heldige om vi klarer å drive ut året, sir Adelsøn.

LES OGSÅ: Kjør inn og parkér!

Må ha likebehandling

Også leder for Nordstrands bydelsutvalg, Arve Edvardsen (H), synes husleieøkningen er for drøy.

– Samfunnshus eies av forskjellige etater i kommunen og det er påstander om forskjellig prisnivå. Jeg mener at det bør være likebehandling og derfor har bydelen satt i gang en prosess for å finne ut av dette, sier Edvardsen og legger til:

– Jeg tror det er lurt at EBY ser nærmere på den taksten som har vært foretatt samtidig som prisnivået harmoniseres med tilsvarende kommunale kultur- og samfunnshus. Alternative aktører, som kommunen selv, kan neppe drive dette rimeligere enn frivillighetssentralen, sier Edvardsen.

LES OGSÅ: Det glatte vanvidd

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere