RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunens leieavtaler under lupen


Gjennomgang: Ap vil at kommunens leieavtaler med idretten nå gås gjennom - her ved byutviklingskomiteens nestleder - Tone Tellevik Dahl (Ap). Arkiv
Gjennomgang: Ap vil at kommunens leieavtaler med idretten nå gås gjennom - her ved byutviklingskomiteens nestleder - Tone Tellevik Dahl (Ap). Arkiv
Hvem som får bruke felles idrettshall - og når - må i utgangspunktet være likt for alle skolene, ifølge Ap, som vil ha leieavtalene mellom kommunen og idrettskretsen under lupen.

NORDRE AKER: – Fremover vil det bli flere skoler som Tåsen; med en felleshall med idrettslagene, som skal fungere som skolens forsamlingslokale, gymsal og i tillegg som lokale for andre aktiviteter, enten i regi av skolen, eller som naturlig hører inn i skolens lokaler. Da kan ikke forutsigbarheten stå – eller kanskje falle på – en god eller dårlig dialog med Oslo Idrettskrets! Vi vil nå be byrådet om at leieavtalene mellom idretten og kommunen/Undervisningsbygg gås gjennom, og at premissene i bunn blir likt for alle skolene, sier nestleder av bystyrets byutviklingskomité, Tone Tellevik Dahl (Ap).

LES OGSÅ: Funker med felleshall

Også Grefsen

– ”Nye” Grefsen barneskole skal jo også bruke den planlagte flerbrukshallen på idrettsbanen som både gymsal og forsamlingslokale. Og selv om idrettsbanen ikke er regulert inn i skolens område, er det så klart viktig at også Grefsen skole får forutsigbarhet i bruken av hallen.

– Levende bygg

– På dagtid er det jo uansett skolene som disponerer disse felleshallene, men som kjent fra ettermiddagen og utover kvelden er det flere aktører som ønsker å få tilgang til hallene. Men det er viktig at skolene blir prioritert – også på kveldstid og særlig i perioder hvor vi vet skolen trenger dette mye som i juni og desember. Slik kan skolene forbli levende bygg, og trygge og gode møteplasser med mange foreskjellige aktiviteter. Hvis vi ikke får til denne sambruken – så vil jo skolenes mangfold bli tappet.

Lokale politikere har også engasjert seg i saken - og sentralt har i tillegg Venstre spurt skolebyråen om han vil medvirke til at det blir en løsning for sambruken mellom idretten og Tåsen skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere