RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommuneregnskapet: Gikk i pluss


Bykassens netto driftsresultat ble positivt med 1 298 millioner kroner i 2011, som er 446 millioner bedre enn i 2010.
Bykassens netto driftsresultat ble positivt med 1 298 millioner kroner i 2011, som er 446 millioner bedre enn i 2010. Foto: ARKIVFOTO
Til tross for store utfordringer, mener finansbyråd Krisitin Vinje at Oslo kommune gjorde en sterk økonomisk innsats i fjor.

RÅDHUSET: – Takket være god økonomistyring gjennom flere år leverer Oslo kommune i dag et godt regnskapsresultat for 2011. Dette skjer til tross for at byen opplever en historisk høy befolkningsvekst, med press på tjenestetilbud og behov for omfattende investeringer i nye skolebygg og annen infrastruktur.

Det slår finansbyråd Kristin Vinje fast etter at Oslo kommunes regnskap ble lagt fram denne uka.

Rundet milliarden

Bykassens netto driftsresultat ble positivt med 1 298 millioner kroner i 2011, som er 446 millioner bedre enn i 2010. Netto driftsresultat viser hvor stor del av driftsinntektene som kan brukes til å finansiere investeringer eller avsettes til fond.

Dette viser at bydelene har gjort en formidabel jobb med å sørge for god kostnadskontroll, og det har vært god budsjettstyring i bydelene, sier Vinje.

– Må komme de eldre til gode

Carl I. Hagen, gruppeleder for Frp i bystyret, mener det gode resultatet bør tilgodesees eldreomsorgen.

– Vi gikk til valg på å få 1000 flere sykehjemsplasser i Oslo i løpet av 2015, og det blir det viktigste kravet når vi skal forhandle om de neste års budsjetter med byrådet i Oslo. Overskuddet må i stor grad brukes til å betale ned gjeld, slik at en kan frigjør driftsmidler til en satsing på eldreomsorgen, sier Hagen.

Vil redusere gjelden

Oslo kommune har per i dag 21 milliarder kroner i gjeld.

– Oslo kommune står ovenfor store utfordringer de neste årene og da må en prioritere det viktigste først. Vi må derfor ta en rekke store grep for å kunne redusere kommunens høye gjeld, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere