RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komplekst problem

nn Mandag kom de mye omtalte vekterne på plass langs Akerselva. Et privat vekterfirma skal nå ved sin blotte tilstedeværelse bidra til å fjerne det etter hvert svært så utbredte narkotikasalget langs Akerselva og på Grünerløkka. Vekterne er et resultat av et prøveprosjekt byrådet foreslo i fjor høst. To millioner kroner ble satt av til at vektere skal patruljere området der narkotikaselgerne det siste året har fått stadig større fotfeste. Fordi vi ikke har tid til å vente lenger, sier byrådsleder, Erling Lae.

Og selvfølgelig er et hvert forsøk på å bedre denne uholdbare situasjonen prisverdig.

Men vektere, som er totalt uten myndighet, og altså prisgitt sitt eget nærvær til å bekjempe situasjonen, er neppe løsningen. Stasjonssjef ved Grønland politikammer sier til Østkantavisa at uniformert politi er den beste løsningen, og det er vanskelig å være uenig med han. Det er faktisk bare politiet som kan løse disse problemene, i nært samarbeid med andre myndigheter. For problemet med narkotikasalg er dessverre ikke så enkelt at det er ute av sinn så fort det er ute av synet. De er dessverre større enn som så, og de krever innsats fra langt flere enn bare ordensmakta.

Problemene krever bredt tverrfaglig samarbeid, som overhode ikke begrenser seg til ubehag beboere føler som følge av narkotikaomsetning i eget nærmiljø. Selvfølgelig skal denne frykten tas på alvor, men problemet løses først hvis vi ser på årsaken. En av disse er at Oslo har stadig flere rusavhengige. Mange av disse lever «vanlige» liv, der de går på jobb hver dag, har familie, hus, bil og et stort avhengighetsproblem. Som gjør at de må ha sin daglige dose med ulovlig stimuli.

Å sette vektere til å passe på at de ikke får det, er overhode ikke løsningen. Selvfølgelig er det heller ikke løsningen å la agressive narkotikaselgere operere i boligstrøk på Løkka. Løsningen er mye mer sammensatt enn som så, og det er fagpersoner som må på banen, dersom utfordringene skal løses.

Problemene krever innsats fra langt flere enn bare ordensmakta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere