*Nettavisen* Nyheter.

Komponist i farta

Jesper Holsten har laget musikken til Nysirkus Bjerkes nye forestilling Imago

Jesper Holsten har laget musikken til Nysirkus Bjerkes nye forestilling Imago Foto: Jaob Kirkevaag

Han fikk en kjempe-utfordring og tok den. Jesper Holsten har komponert musikken til Ny- sirkus Bjerkes forestilling, "Imago".

Klikk på bildet for å forstørre.

Jesper Holsten, kjent blant annet fra bandet Strømbrudd, tør gå nye veier og har komponert musikken til Nysirkus Bjerkes største satsning "Imago".

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Jacob Kirkevaag

Klikk på bildet for å forstørre.

Imago Foto: Nysirkus Bjerke

BJERKE: Nå er ikke unggutten fra Bjerke helt ukjent med tonespråkets muligheter. Men å lage lydkulissene og musikken til en hel forestilling er et langt steg videre.

Utfordret

Nysirkus Bjerke er kreative og setter originale ideer ut i livet.

– En av våre gutter har tatt utfordringen og lager musikk til vår nye oppsetningen, fortalte en stolt kunstnerisk leder, Silvana Jugo, tidligere i vinter.

– Jeg var nok skeptisk til å begynne med, sier Jesper Holsten og legger til:

– Men jeg fikk bruke den tida jeg trengte og helt frie tøyler. Har hatt mye hjelp av en annen Jesper, Jesper Borgen, til å jobbe fram musikken i lydstudioet.

Svart hvitt

En forestilling med Nysirkus inneholder det meste og gjerne bygget over et tema.

– Det handler litt om krig og fred. Svart hvitt i to deler. En glad og en trist, forteller komponisten når han skal beskrive stykkets innhold.

– Det hele har blitt til litt etter hvert og i samarbeid med de andre. Og har måttet gjøre om en takt her og en mindre der, sier Jesper Holsten som venter spent på premièren og responsen.

På søndag braker det løs med to forestillinger og det samme dagen etter. Lokalavisens utsendte har tyvlyttet på noen av sekvensene og ble mektig imponert. Så sett kursen mot Kulturhuset Påbanen og Imago.

Reportasje fra forestillingen finner du selvsagt på våre nettsider www.lokalavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.