RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du kan lære alt om kompostering på kurs i Nydalen.
Du kan lære alt om kompostering på kurs i Nydalen.

Kompostkurs i gang

Oslo kommune ønsker å inspirere befolkningen til å kompostere. Derfor holder Renovasjonsetaten som vanlig, gratis kurs i kompostering av matavfall for Oslos innbyggere i vår.

NYDALEN: Kompost er en god og miljøvennlig måte å ta vare på matavfallet. Avfallet går fra å være et problem til å bli en fin resurs til hagen som minsker behovet for å kjøpe gjødsel og plantejord.

LES OGSÅ: Nå skal det sorteres

Kompostkurset gir en teoretisk innføring i komposteringens mysterier, tar for seg hva som skjer i komposten og hvordan du skal gjøre det. Hovedsakelig dreier det seg om kompostering av matavfall, men det gir også en kort innføring i kompostering av hageavfall. Du får se noen binger og får en oversikt over pris og forhandlere av anbefalte kompostbinger.

Renovasjonsetaten gir et tilskudd på 20% av prisen på bingen til dem som har vært med på kompostkurs.

Nina Berge holder kursene. Hun er miljørådgiver og Grønn Hverdags kompostekspert, og har holdt kompostkurs i mange år. I tillegg er hun en dreven hagebruker. Hjemme har hun en stor økologisk hage, og hun er en av ressurspersonene i Geitmyra skolehage i Oslo.

Har du spørsmål om økologisk hagebruk, er det Nina som betjener svartjenesten i Oslo og omegn økologiske hagebrukslag.

– For å dyrke økologisk, er du avhengig av kompost sier Nina og smiler, dessuten er kompost veldig moro, legger hun til.

Kompostkurset holdes i Renovasjonsetatens lokaler i Gjerdrumsvei 10b i Nydalen: Tirsdag 4. mai, torsdag 20.mai og torsdag 10. juni. Det begynner kl 18.00 og varer i ca tre timer.

Søndag 25. april er det et kurs utendørs i botanisk hage på Tøyen. Dette kurset starter kl.13. Du kan melde deg på kursene ved å sende en e-post til kompost@gronnhverdag.no.

LES OGSÅ: BLI GRØNN GUIDE OG VINN TOM VICTOR GAUSDAL FRA "MASTERCHEF"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere