*Nettavisen* Nyheter.

Kompromissforslag fra Skar-bosetterne

Harald Giæver Sundøy er talsmann for bosetterne i Skar leir. Foto: Karl Andreas Kjesltrup

Okkupantene på Skar vil bli boende i leiren utover sommeren. Deretter ønsker de en evaluering av prosjektet sammen med kommunen og naboene.

SKAR LEIR: Beboerne i Øko-kollektivet som flyttet inn i Skar leir for tre uker siden, mener prosjektet deres er formålstjenlig fordi det hindrer forfall av husene og at det begrenser farene for negativ inntrenging på naturområdet.

– Åpenbart akseptert

«Skar har stått tomt i over fem år uten å være i bruk av eier, øde og forlatt. Det har ikke vært noe tilsyn over nærområdet og naturen, alle inngangsdører har stått åpne og det var åpenbart akseptert at folk tok seg inn i husene. For øyeblikket finnes det ingen realistiske planer eller konkrete resultater som vil forandre denne situasjonen i nær fremtid, det finnes ingen klar formening om hva området skal benyttes til,» skriver okkupantene i et brev sendt til politikere lokalt og på rådhuset og til media.

Naboer og kommune

Bosetterne skriver at de vil følge de demokratiske prosessene i bydelen og kommunen for å få forståelse for bosettingsprosjektet.

I brevet presenterer de et forslag til kompromiss mellom seg selv og Oslo kommune, for den videre bruken av leiren.

«Vårt kompromissforslag er, at vårt øko-bolalternativ kan bli værende på Skar utover sommeren, inntil videre. Da kan kommunen fortsette å videreutvikle planene for Skar Leir, og vi får tid til å starte opp vårt prosjekt. Etter sommeren ønsker vi å ha en evaluering sammen med kommunen og nabolaget for å se på hva vi har oppnådd og på videreutviklingen av Skar Leir og vårt øko-bokollektiv.»


LES HELE BREVET FRA BOSETTERNE I SKAR LEIR HER

Les alt om Skar-okkupasjonen her:
Politiet avventer på Skar
Okkupantene er politianmeldt
Er innstil på å stille oss i kø
Byrådet- Flytt ut!
Politikere og politi: Delte meninger
Vi er vanlige folk
Er det greit?
Skar leir er okkupert"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.