RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kompromissløse rockere fra øst


Håvard Takle Ohr (t.v) og Øyvind Blomstrøm i El Cuero er ur-rockere i sjela og mener at de er bedre live en noen gang. Lørdag 29. november varmer de opp for Hellbillies på Rockefeller. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Håvard Takle Ohr (t.v) og Øyvind Blomstrøm i El Cuero er ur-rockere i sjela og mener at de er bedre live en noen gang. Lørdag 29. november varmer de opp for Hellbillies på Rockefeller. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Østkantbandet El Cuero vil bli store på egne premisser og kommer aldri til å stille opp i "Ylvis møter veggen". Hvis ikke tightsene blir finere, så klart.

grünerløkka:

Å få så fine anmeldelser er et kjempekick. At de som anmelder plater, med den makta de har, er enige med oss om at skiva er bra, er uvurderlig, sier El Cuero-trommis Håvard Takle Ohr fornøyd.

Vi har vel landa på ni femmere, så det er så bra som det kan bli, skyter gitarist Øyvind Blomstrøm inn.

Definitivt østkant

De to gutta sitter avslappa i hver sin stol på Noahs Ark øverst på Løkka. Til tross for at dialekten hinter om mer nordligere breddegrader, bedyrer de at de definitivt er et østkantband.

- Østkanten føles som oss, rosa hårbånd er vel ikke vår stil akkurat. Vi har øvingslokaler på toppen av Løkka og bor i området. De brune kneipene og lave skuldrene: Det er vår type puls, forklarer Håvard med øynene godt gjemt bak sorte solbrilleglass.

Han får medhold av Øyvind som nikker ivrig.

I Bogstadveien går jeg meg bort, forteller han.

Gi dem en på trynet

6. oktober var dagen da El Cuero slapp andrealbumet "A Glimmer of Hope". Siden den gang har det kritikerroste bandet vært ute på norgesturne og lørdag 29. november står de på scenen på Rockefeller. Denne gangen ikke alene, men som oppvarmingsband for selveste Hellbillies.

Vi måtte nesten mase oss med, flirer Øyvind.

Så nå satser vi på å gi Hellbillies en knallbra en på trynet! Kanskje de blir litt gira av å dele scenen med et rockeband, sier Håvard.

Det er jo derfor folk spiller i band; for å spille live. Vi har lyst til å spille for flest mulig folk og for folk flest. Når vi reiser rundt på konserter i Norge får vi respons fra et publikum i alderen 15 til 60 år, fortsetter han fornøyd.

Nå blir det bare kulere og kulere, folk kan tekstene fra platene våre og synger med på konsertene. Det er en helt spesiell greie, sier Øyvind som kan fortelle at de også har beholdt livefølelsen på selve plata.

Et ekte liveband

Den er spilt inn live i studio i løpet av fjorten dager.

Det var trangt om plassen, men det er sånn vi liker å ha det. Brynjar (vokalisten journ. anm) er avhengig av å spille og synge samtidig, det er jo det han alltid har gjort. Ved å spille inn live, låter vi litt annerledes og vi klarer å skille oss ut, fortsetter Håvard.

Og at denne livefølelsen slår an hos anmeldere så vel som publikum, viser både høye terningkast og en stadig økende tilhørerskare. Men El Cuero er opptatt av at de fortsatt skal holde en litt lav profil.

Vil ikke bli "hypa"

Vi føler vi har unngått å bli "hypa" så langt. Litt av drømmen vår er at vi skal bli store på våre egne premisser, sier Øyvind.

Vi vil heller snike oss innpå og bygge oss sakte opp. For oss er det utrolig viktig å holde på integriteten. Vi vil bevare et hjerte uten dritmange hull i, forklarer Håvard, som innrømmer at nettopp dét også kan være til hinder for dem iblant.

Ylvis? Nei, takk

Vi sier for eksempel nei til like mye som vi sier ja til. Det er noe av prisen man må betale for å beholde ideen om hvem vi er som band. Det er viktig at vi ikke ender opp med en flau smak i kjeften, fortsetter han.

Vi kommer ikke til å bli med på TVNorges "Ylvis møter veggen" for å si det sånn, sier Øyvind bestemt.

Nei, da skulle vi hatt litt bedre tights i alle fall, flirer Håvard.

Vi vil bevare et hjerte uten dritmange hull i

Håvard Takle Ohr

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere