RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kon-Tiki i ny drakt


– Mange hyggelige tilbakemeldinger!: Bente Roestad møtte flere tilhengere av Kon-Tiki-boken på museet søndag.
– Mange hyggelige tilbakemeldinger!: Bente Roestad møtte flere tilhengere av Kon-Tiki-boken på museet søndag. Foto: FOTO: UTLÅNT
Søndag var Bente Roestad tilstede på KonTiki-museet på Bygdøy. Med seg hadde hun den redesignede utgaven av «Kon-Tiki - Thor Heyerdahls eventyrlige flåteferd»

BYGDØY: Det er 65 år siden Thor Heyerdahl og mannskapet hans la ut på sin ferd over Stillehavet på en flåte av balsatre.

Stikk i strid med hva ekspertene hadde hevdet, viste det seg at det ikke bare var mulig, men sannsynlig at mennesker kunne ha tatt seg over havet i enkle farkoster og bosatt seg på øyene langt der ute.

– Historien om deres strabasiøse opplevelser skrev jeg for ti år siden, med god hjelp av Thor Heyerdahl og Knut Haugland, forteller Bente Roestad.

Populær

Boken er en faktabok for barn som omhandler den strabasiøse ferden.

– Jeg har blitt invitert til bibliotek, skoler og kulturhus over hele landet for å fortelle om den eventyrlige flåteferden. Kon-Tiki-Museet i Oslo besøkes stadig av folk fra hele verden og det har kommet ut bøker om ferden på en rekke språk.

Nå er det også kommet en ny, norsk spillefilm som på nytt aktualiserer historien.

– David mot Goliat

– Hva er det som gjør at interessen for Kon-Tiki-ferden fortsatt er så stor?

– Jeg tror det er fordi historien om Kon-Tiki er et eventyr fra virkeligheten. Den har de magiske ingrediensene både fra Askeladden og de gode hjelperne og fra historien om David og Goliat: det oppfinnsomme lille mennesket som vinner mot overmakten.

Med tro, overbevisning og utholdenhet går det an å vinne frem, selv om man har store krefter mot seg. Slik blir vi inspirert til å bryte egne grenser, følge drømmene våre, våge å ta sjanser og handle ut ifra vår egen overbevisning, sier Roestad.

«Jeg har krysset de største verdenshavene, men jeg har aldri sett noen grenser. Jeg tror grenser er noe som sitter inne i hodene på folk.»

Thor Heyerdahl

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere