*Nettavisen* Nyheter.

Kondolanseprotokoll lagt ut i Rådhuset

Fabian Stang undertegnet protokollen i dag tidlig Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Den offisielle kondolanseprotokollen for den tragiske ulykken som har rammet Polen med bortgangen av landets president, er lagt ut i Oslo Rådhus.

SENTRUM: Den polske presidenten Lech Kaczynski mistet sammen med 95 andre livet da Tupolev-flyet deres styrtet nær Smolensk i Russland lørdag.

Ulykken har kastet Polen ut i sorg, og mange polakker valfartet også mandag til presidentpalasset for å tenne lys og legge ned blomster.

Ordfører Fabian Stang i Oslo ønsker også at alle de polske innbyggerne i Norge skal få ha en plass de kan sende sine siste hilsener til de omkomne og bare i Oslo er det omtrent 18 000 polske innbyggere.

- Det er en forferdelig tragedie. Vi har veldig mange innbyggere med polsk bakgrunn her i Norge og vi mener derfor det er riktig å åpne Rådhuset for dem, sier Fabian Stang til Lokalavisene Oslo.

Kondolanseprotokollen vil ligge ute til og med torsdag 15. april, hver dag fra kl 09.00 til kl 18.00.

Ordfører Fabian Stang var sammen med representanter for regjering og storting de første som undertegnet protokollen i dag tidlig.

Den polske Wojciech Ludwik Kolańczyk var også til stede under dagens markering og han drar til Polen for å overvære begravelsen søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.