*Nettavisen* Nyheter.

Kong Olavs fekteklubb står på egne ben

VETERANER OG UNGDOMMER: Knut W. Jorfald, Ferdinand Eliassen, Yngve Eliassen, Anton Ræder og Per Strutz fekter alle for Oslo Fekteklubb.Alle foto: Hanna Rzepecka

Oslo Fekteklubb er en av Norges eldste fekteklubb. For seks måneder siden brøt de samarbeidet med Njård og satset alene igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNGE TALENT: Anton Ræder (14) og Ferdinand Eliassen (15) skal delta i flere store mesterskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

FULLTREFFER: Teknikk og tilstedeværelse er viktig når man fekter.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØNSKER FLERE MEDLEMMER: Yngve Eliassen håper på dobbelt så mange medlemmer i løpet av året.

HOVSETER: Den ærverdige fekteklubben, som inngikk et samarbeid med Njård i 2006, står nå på egne ben igjen, og de håper at klubben igjen kan nå nye høyder.


– Vi har 34 medlemmer, hvor 20 er aktive og resten er støttemedlemmer. Vi håper å doble medlemsmassen, sier formann i klubben, Yngve Eliassen.

Vil ned til sentrum

Fekteklubben trener nå i Hovseterhallen, kun ett t-banestopp fra Njårds fekteklubb, og formannen er klar over at konkurransen om å få aktive fektere til klubben kan bli for hard.

– Vi har lyst til å flytte ned til sentrum, men det er vanskelig å få lokaler der. Men på sikt så håper vi å fekte mer sentralt i Oslo, sier han.

Les flere sportsaker på DittOslo.no

Klubben satser uansett hardt, og har tre gode trenere, blant annet Clavdij Jadlovskij, tidligere trener for det russiske fektelandslaget.

–Vi arrangerer nybegynnerkurs for barn og voksne. Dette er en spennende sport, hvor man blir sliten og lærer teknikk, sier Eliassen.

Kong Olav fektet i klubben

Fekteveteran Knut W. Jorfald (65) har vært aktiv fekter i klubben i 20 år og er internettansvarlig i klubben. Han mener at det aldri er for sent å begynne med fekting.

– Jeg begynte da jeg var 45 år og har tre NM-mesterskap i veteranklassen. Målet er å fekte så lenge jeg klarer å stå oppreist, sier den spreke 65-åringen.

Han sier videre at fekting er utrolig stort i utlandet, og han er litt forundret over at det ikke er flere som driver med idretten her i Norge.

– Det er et spennende miljø og en spennende sport. Det er intenst og man må være hundre prosent tilstede, sier han.

En kuriositet er også at Kong Olav fektet for Oslo Fekteklubb på 1930-tallet. Dette er noe klubben nå prøver å kartlegge nærmere.

– Vi sendte like før jul ut en forespørsel til slottet der vi ønsker historikk om hans medlemsskap og bilder. Vi håper vi får respons på dette, sier Jorfald.

Les også: Gratulerer med OL-sølvet, «Bart»!

Selger opplevelse

Oslo Fekteklubb går også nye veier for å skape fekteglede.

– Vi lar folk få kjøpe gaver der man får en time med en av våre trenere. I desember solgte vi 21 slike opplevelser.

Oslo Fekteklubb ønsker alle som har lyst til å fekte velkommen til gratis prøveperiode og lån av utstyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.