RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kong Vinter på kulturslottet

Det er en utfordring for store artister å spille for få publikummere, mener Roar Stengrimsen. Mannen bak konseptet "Akustisk vinter" stripper konsertene ned til det helt intime i årets sesong på Soria Moria.

For det er mange store navn som skal spille for musikkelskere fra en forholdsvis liten scene på Torshov denne vinteren.

Villige artister

Elvira Nikolaisen, Return, Tommy Steine, Henning Kvitnes, Benny Borg, Ole Paus og Vidar Johnsen for å nevne noen.
Det er aldri lett å booke gode artister, og det blir ikke enklere av at man må finne de rette artistene som passer for Akustisk Vinter heller. Vi er ganske kresne. Men mange sier fort ja, fordi de liker konseptet og får flere konserter på rad, forteller Stengrimsen. Akustisk vinter har gått åtte sesonger, og det hele begynte faktisk på Soria Moria.
Jeg satt og så en utrolig dårlig punk-konsert her i restauranten på Soria Moria på begynnelsen av nittitallet. Da tenkte jeg at disse lokalene må vi da kunne utnytte bedre. Også starta vi opp da, kollegaene mine i artistfirmaet Villspor og jeg. Siden den gang har konseptet flytta rundt i hovedstaden, blant annet var de fast innslag på Smuget. Men nå er Stengrimsen glad for å være tilbake på Soria Moria.
Det er her det passer best. Vi har et utrolig godt samarbeid med Soria Moria kulturslott, og jeg er streng på at det blir som jeg vil. Dette konseptet er det jeg som eier, og jeg har helt klare oppfatninger av hvordan ting skal være. Det er viktig at både artistene og publikum trives, og det er en ekstra utfordring når det blir så intimt som dette, forteller han. Akustisk vinter arrangeres både på Torshov, i Kongsberg, Asker, Hamar og Drøbak.
Det er bare de beste artistene av en viss størrelse som kan spille gode konserter for et lite publikum. Du skal kunne snakke litt mellom sangene, og kommunisere ordentlig. Det er ikke mange Idol-artister som hadde passet inn i denne formen. Du må ha det i deg, mener han.

Kassegitaren

Det er mange store låter som starta med at noen klimpra litt på en kassegitar. Det vil jeg at publikum skal få inntrykk av når de gjester konsertene i denne serien. Man skal bli kjent med artisten på en ny måte, og mange av artistene benytter anledningen til å spille ting som har blitt liggende. Det gjør jo konsertopplevelsen enda større for publikum, sier konsertentusiasten, og forteller at mange fans følger artistene fra sted til sted gjennom vinteren.
Ofte ser vi at det samme antallet billetter forsvinner den første dagen billettene legges ut for salg. Da veit vi at blodfansen har fått det med seg. Det gir jo en god følelse for en arrangør, avslutter mannen som kan garantere ekte varme for sjelen i månedene som kommer.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere