*Nettavisen* Nyheter.

Konge på multimedia

MONSTER: Vi har testet HPs multimediamonster.

HDX 18 har alt man kan håpe på av tilkoblinger, kraftig ytelse og den beste skjermen og lyden vi har opplevd på en bærbar PC.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

HARDWARE.NO: HDX 18 er en stor maskin. Den har høyoppløst skjerm, Blu-ray-spiller, TV-tuner og kan gjøre det meste en stasjonær datamaskin kan. Det følger med to fjernkontroller, den har innebygget subwoofer og den har TV-antenne.

Integrerte funksjoner som fingeravtrykkleser, webkamera osv. tar vi for gitt er på plass på en maskin i denne prisklassen. Batteriet er på 8 celler, uten oppgitt levetid.

Tungvekter

Maskinen er bærbar, men med en vekt på fire kilo er den snarere slepbar. På grunn av vekt og størrelse havner HDX 18 i klassen for skrivebordserstattere. Altså blir den en konkurrent til stasjonære maskiner. Det kan være en vanskelig øvelse, men HP har virkelig gjort mye riktig med denne modellen.

Les også: Bærbare danker ut stasjonære

Vi synes maskinen er veldig god å jobbe med, og den store, gode skjermen skal ha mye av æren for det.

HP HDX 18 koster over 13.000 kroner - betydelig mer enn hva en tilsvarende stasjonær PC ville kostet. Men slik er det gjerne med bærbare, men ser man etter en slik maskin er det nettopp dét spørsmålet man må stille seg, har man virkelig bruk for å ta den med seg noen sted?

Les også: Grå mus med god ytelse

Fantastisk skjerm

HDX 18 er en kraftpakke som takler det meste. Skjermen er deilig å jobbe med, og responsen er upåklagelig. Den store mengden arbeidsminne gjør at man kan ha mange programmer aktive på en gang, og bytting mellom disse er helt smertefritt.

Når det gjelder spill har HP nedprioritert skjermkortet. Det er et helt greit for mange, da det fører til lavere temperaturer, lenger batteritid og en billigere maskin.

Det mest positive med maskinen er den store skjermen. Den yter også veldig godt i alt av kontorprogrammer, og den har en multimediapakke som vil tilfredsstille de fleste.

Ikke stivt nok

Skal man trekke fram noe negativt, blir det at selve kabinettet ikke er stivt nok. I tilegg er det kjedelig at den ikke klarer å dra de mest krevende spillene. En utgave av maskinen med litt kraftigere skjermkort ville nok mange satt pris på. Men det blir kanskje å be om litt for mye.

Les også: Kraftig spillmaskin fra Zepto

Totalt sett har imidlertid HP levert et knallsterkt produkt. HDX 18 har alt man kan håpe på av tilkoblinger, kraftig ytelse og den beste skjermen og lyden vi har sett på en bærbar PC, noe som er veldig viktige punkter for en multimediamaskin.

Vi føler at maskinen gir mye for pengene og har etter vår mening ingen andre bærbare konkurrenter hverken over eller ved siden. Vi kan trygt og anbefale HP HDX 18 til de som ser etter en god skrivebordserstatter med multimediafunksjonalitet.

Les hele testen av HP HDX 18 på Hardare.no

Interessert i tekno? Les mer på tek.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag