*Nettavisen* Nyheter.

Kongeband fra Oslos østkant

I Was a King har blitt store i Norge med sin siste plate.Nå verker Håvard Krogedal, Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal etter å spille live for publikum.foto: maren thorsen bleskestad

Det heteste navnet i musikknorge for tida er I Was a King.

Kverner: Vi hadde tenkt å ta det over tid, men plutselig skjedde alt så brått, sier Frode Strømstad, vokalist, låtskriver og frontfigur i indiebandet I Was a King.

For etter at både Dagbladet og Dagens Næringsliv genierklærte albumet med samme navn som bandet, har interessen vært enorm for de nye popkongene.

Det koker for tida. Alle vil ha I Was a King på én gang, sier gitarist Anne Lise Frøkedal.

Må aldri bli fornøyd

Da hun våkna morgenen 6. januar og leste tekstmeldingen "Sakki!" fra Frode, skjønte hun at det var noe stort på gang, og spratt opp for å lese nettavisene.

Det er et stuereint kraftuttrykk, legger Frode forklarende til.

Og kraftuttrykk måtte til da I Was a King hadde fått sin første sekser på terningen, nesten to uker før plata skulle slippes.

Jeg hadde egentlig tenkt at det skulle være den neste plata som skulle genierklæres. Jeg er vant til å surfe litt under radaren, så dette er veldig rart, sier Frode som selv fortsatt venter på den absolutt fullkomne plata.

Min drøm er å lage en perfekt plate, og den drømmen er for meg fortsatt langt der fremme. Man må aldri bli helt fornøyd, for da stopper man opp, sier Frode.

Ut til folket

Selv om han ikke er så godt vant til denne viraken, legger ikke Frode skjul på at det er gøy å få musikken ut til så mange.

Mye oppmerksomhet åpner flere dører og vi vil jo nå ut til flest mulig folk og spille masse konserter. Klart det er stas å bli satt pris på, men jeg har ikke så behov for å stikke meg fram. God musikk snakker for seg selv, fortsetter han.

Luksusperioden

Mandag denne uka var det klart for releasefest på Revolver, selv om selve albumslippet hadde blitt flyttet til en uke tidligere på grunn av stor etterspørsel. I mars legger bandet ut på turné med konserter i Tyskland, Frankrike og Sveits, foruten gamlelandet, selvfølgelig.

Det er liksom luksusperioden, dette. Når alt er innøvd, sier bassisten Håvard Krogedal med stjerner i øynene.

Man høster litt belønning for arbeidet man har gjort. Det skal bli veldig kult å høre responsen fra publikum når vi spiller live. Det er liksom nå vi begynner, sier Anne Lise som beskriver bandet på denne måten når de står på scena:

Det er alltid et lite element av halvkontrollert kaos. Frode er ekspert på å forandre ting rett før, ler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.