RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongefamilien gone bad


FETEST I BYEN: Frode Wara, Matt Gray, John Aage Nilsen og Glenn Norse i Kongefamilien er ikke i tvil. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTA
FETEST I BYEN: Frode Wara, Matt Gray, John Aage Nilsen og Glenn Norse i Kongefamilien er ikke i tvil. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTA
Det renner svart blod i årene på Kongefamilien fra østkanten. Lørdag er punkrockerne klare for å spre blod og svette fra scenekanten på M3 Mat & Bar.

OSLO ØST: – Vi er den slemme versjonen av kongefamilien, sier gitarist Glenn Norse med et fandenivoldsk smil.

Om blodet som renner i årene til de fire kara i Kongefamilien er like blått som hos familien i Parkveien er heller tvilsomt, men hvem bryr seg egentlig om slike detaljer.

– Vi synes rett og slett at det var et utrolig catchy navn. Og så var det ledig, ler trommis John Aage Nilsen.

Legende bak rattet

13. mars laserte bandet debutalbumet "Candy's Room", seks år etter at bassist Frode Wara og daværende vokalist Ted Negro hadde sitt første bandmøte på Teddys Softbar.

– Vår første konsert var på Jazzrampa i Gamlebyen. Seinere dro vi til New York og spilte på CBJB's. Den gang var alle tekstene på norsk, men vi ble godt mottatt likevel, sier Frode.

Like bra gikk det riktignok ikke med vokalisten som tryna på sykkel midt i 5th Avenue i et forsøk på å imponere dama.

– Gjett om vi ble overraska da vi oppdaga at ambulansesjåføren var selveste David Lee Roth! (Frontfiguren i Van Halen. journ. anm.), fortsetter han.

Siden den dramatiske ambulanseturen gjennom New Yorks gater, har Kongefamilien byttet ut noen av sine royale medlemmer og importert en ny "konge" rett fra San Fransisco.

– Matt Gray (vokalisten journ.anm.) vokste opp i samme gata som gutta i Greatful Dead, forteller Frode Wara.

– Og da vi hørte at han hadde vært med i San Fransisco Choral Society, skjønte vi i alle fall at han kunne synge, flirer John.

Om han ikke får kongelig behandling av resten av bandmedlemmene, har Matt i alle fall hatt flere merkelige opplevelser etter endt sceneopptreden.

Vann til øl

– Det er en ganske stor mann som ved to anledninger har spurt om han kan gi Matt en klem. En gang var det også en fyr som ba om å få kjøpe vannflasken hans, forteller John.

– Det var en billig sykkelvannflaske, legger Matt forklarende til.

– Og hva ble prisen for denne herligheten?

– Ahh, han kjøpte en øl til meg, ler vokalisten

Blod og svette

Etter en intensiv periode i studio - plata ble i ekte punkrock-stil spikra på én helg - ivrer østkantbandet for å komme seg ut på veien igjen. Lørdag er det klart for releasekonsert på M3 Mat & Bar.

– Når man skal spille inn plate, blir det ofte veldig kontrollert. Live er det mer blod og svette, sier John.

– Dessuten er livet for kort til å stå og surre i en kjeller! Vi vil få musikken ut til publikum, understreker Frode.

– Hvordan ser den perfekte konsertkvelden ut for dere?

– Vi synger, de danser og jeg stagediver, kommer det kontant fra Matt.

Frode ser dypt ned i ølglasset og tenker seg om:

– Det er viktig for oss at venner og beskjente digger det vi gjør. Og når sant skal sies er vi et jævlig bra liveband. De feteste i byen faktisk, så det er bare å komme og prøve seg, oppfordrer han.

Livet er for kort til å stå og surre i en kjeller

Frode Wara

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere