RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongelig flaskepost


Gjensyn: Borghild Thorkildsen Lie (t.v.) fant flaskeposten som Anab Ali Abade, Berfin Arikan, Gina Dalflyen og Johanna Øyno sendte fra Bygdøy for halvannet år siden. Rektor Unn M. Mellum fikk også se på brevet jentene sendte til en ukjent mottaker
Gjensyn: Borghild Thorkildsen Lie (t.v.) fant flaskeposten som Anab Ali Abade, Berfin Arikan, Gina Dalflyen og Johanna Øyno sendte fra Bygdøy for halvannet år siden. Rektor Unn M. Mellum fikk også se på brevet jentene sendte til en ukjent mottaker
Våren 2006 sendte fire jenter fra Østensjø skole en flaskepost fra Bygdøy. I august i år ble den funnet, ved hytta til Prinsesse Ragnhild.

Østensjø/Bygdøy: Jeg tror ikke vi tenkte at noen skulle finne den, men det er jo morsomt at noen nå har funnet den, sier Johanna Øyno som sammen med Anab Ali Abade, Gina Dalflyen og Berfin Arikan sendte flaskeposten da de var på skoletur på Bygdøy våren 2006. Jentene går nå i femte klasse på Østensjø skole.

I glass og ramme

Jentene hadde for lengst glemt flaskeposten, men i august, etter å ha duppet halvannet år i Oslofjorden, ble den funnet av Borghild Thorkildsen Lie i vannkanten ved sommerhuset til Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen på Osterøya utenfor Sandvika. Borghild Thorkildsen Lie er gift med nevøen til Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzen og har sommerhus på samme sted.

Da jeg så flaska synes jeg den så spennende ut og måtte bare åpne den. Brevet hadde klart seg veldig bra og er rammet inn og skal henges opp i sommerhuset til Prinsesse Ragnhild på Osterøya, sier Borghild Thorkildsen Lie.

Historien om flaskeposten har hun fortalt Prinsesse Ragnhild som er bosatt i Brasil.

Hun syntes det var morsomt, hun er veldig opptatt av sånne ting. Hun er nært knyttet til Norge, forteller Borghild Thorkildsen Lie.

Skal skrive flere

Da jentene fikk se igjen brevet de skrev for ett og et halvt år siden husket de klasseturen og brevskrivingen godt.

Jeg husker at jeg måtte helle ut juicen min og så var det Gina som skrev og tegnet, forteller Anab Ali Abade.

Jentene ble tydelig inspirert av at flaskeposten endelig kom fram til en mottaker og vet nå hva de skal gjøre neste gang de er på skoletur:

Da skal vi skrive flere flaskeposter! forsikrer de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere