RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongelig forbilde

Økologisk Landslag, Oikos, jubler over kongelig økologi.

- Oikos vil gratulere kongsgården på Bygdøy med beslutningen om å legge om til økologisk drift. Dette er gledelig og framtidsretta, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos.

- Økologisk landbruk er helt klart den mest bærekraftige måten å dyrke mat på, fortsetter Andestad.

Dagens konvensjonelle landbruk, kommer til å måtte bli en historisk parentes fordi den er basert på ikke-fornybare ressurser, slik som fosfor.

Dagens rådende landbrukspraksis krever dessuten mye fossil energi, blant annet ved transport av store mengder fôr og ved produksjon av kunstgjødsel. Bruken av kjemiske sprøytemidler er heller ikke gunstig for helse og miljø.

Økologisk landbruk baseres på kretsløp og naturlige prosesser for å fremme helsa til matjorda, planter, husdyr og mennesker.

- Kongsgården har alltid vært et mønsterbruk, og ved å legge om til økologisk landbruk, fortsetter kongsgården med å være en spydspiss i å utvikle det norske landbruket, avslutter Andestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere