RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen av Skimuseet

Han er rundt to meter høy, veier 280 kilo og har kraftige horn. I forrige uke ankom hovedpersonen i Skimuseets nye utstilling "Vinterglede".

Holmenkollen: Museet øverst ved Holmenkollbakken ligger badet i sol en tidlig torsdag formiddag. Museumskoordinator Sigrid Solheim Murud venter spent mens dørene på den blå varebilen åpnes.

Sentrum av utstilling

- Å, så stor da. Ja, det var jo voldsomt! Tenk å møte den ute i skogen, da, humrer Solheim Murud og titter bort på sin kollega Linn Blekkerud.
Flere turister har samlet sag rundt skogens konge og det tar ikke lang tid før den ene utbryter; "It`s the king, it`s the king!"
- Vi regnet med at den kom til å få ganske mye oppmerksomhet. Men vi må nok bare vente en liten stund før vi bærer den inn. Der inne er det nemlig et TV-team som lager en dokumentar akkurat nå, og da blir det litt rart at det plutselig kommer en gruppe mennesker med en stor elg, sier Solheim Murud.

Ikke alene

Utstillingen "Vinterglede" som åpner 1. juni vil først og fremst konsentrere seg om friluftslivets fremvekst med fokus på løypenettet, Skiforeningens blodårer i Marka og de mange stuene. Vinterglede blir en moderne interaktiv utstilling som vil kreve større areal enn de andre utstillingene på museet.
- 2. etasje hos oss vil være stengt frem til utstillingen åpner offisielt 1. juni, men det er likevel åpent for publikum som normalt, understreker Solheim Murud.
Og så er det klart for å flytte elgen til sitt nye hjem. Da med mannen som stoppet ut elgen i teten .
- Den er skutt av Carl Otto Løvenskiold og deretter kom jeg og flådde den. Det er en svær elgokse, ingen tvil om det. Den er på rundt to meter på det høyeste og veide vel rundt 270-280 kilo, forteller Jøran Teig.
Elgen ser riktig så staselig ut der den stiger inn, eller rettere bæres inn på Skimuseet. Og de fremmøtte turistene må tydelig dra på smilebåndet når de ser tre voksne menn bærende på en enorm elg.
- I did`nt know that it was that big. It makes the polar bear look like a little teddybear, smiler et amerikansk ektepar mens de trykker på kameraet igjen og igjen.
Etter en kort reise er elgen på plass midt inne i museet. Og den ser ut til å ha det greit, til tross for mangel på både mat og frisk luft.
- Snart får den selskap av både en utstoppet røyskatt og et utstoppet ekorn. Så den blir ikke helt alene, avslutter Solheim Murud.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere