*Nettavisen* Nyheter.

Kongen kommer, kommer du?

Både Kongen og Dronningen kommer til bydelen på 17. mai. Dette bildet er fra kongelig nasjonaldagsbesøk i Bydel Vestre Aker i 2008. ArkivFoto: Alexander Synstad Foto: ARKIVFOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Det er duket for tidenes 17. mai-feiring i Nydalen og på Ullevål. I år kommer nemlig Kongen og Dronningen på besøk!

NYDALEN/ULLEVÅL HAGEBY: Etter å ha hilst barnetoget fra slottsbalkongen, skal kongeparet feire nasjonaldag sammen med Nordre Akers befolkning!

"DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja besøker i år Bydel Nordre Aker om ettermiddagen 17. mai. Det er ellevte året medlemmer av Kongehuset er på besøk i en av Oslos bydeler nasjonaldagen" skriver Rådhuset i en melding til Nordre Aker Budstikke.

– Det er en stor ære å få ta imot kongeparet på 17. mai. Det er jo vanligvis ikke så mye som skjer i Nydalen på nasjonaldagen, så i år skal vi lage en skikkelig folkefest her, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

LES OGSÅ: Kanskje kommer... NAB.no på lederplass

Programmet er ennå ikke helt klart, men bydelsdirektøren kan røpe noen detaljer: I Nydalen blir de kongelige tatt i mot av ordfører Fabian Stang, bydelsdirektør Mona Taasen og BU-leder Bent Gether-Rønning.

To av bydelens skolekorps har fått æren av å spille for de kongelige gjestene, mens barn fra bydelen skal opptre på scenen. Riksteatersjef Ellen Horn skal etter planen være konferansier.

Kongeparets videre ferd går til Damplass i Ullevål Hageby. Kanskje blir Hans Majestet med på potetløp?


– Vi håper så mange som mulig av Nordre Akers befolkning vil delta på denne festen, enten i Nydalen eller på Ullevål, sier Taasen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.