RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

37 år etter at Berit Okkenhaug satt ved siden av Kong Olav på trikken, var medpassasjeren under gjenåpningen av Holmenkollbanen Kong Harald. Etter hvert kom praten i gang!
37 år etter at Berit Okkenhaug satt ved siden av Kong Olav på trikken, var medpassasjeren under gjenåpningen av Holmenkollbanen Kong Harald. Etter hvert kom praten i gang! Foto: Foto: Anders Jørstad

Kongen som medpassasjer – igjen

Berit Okkenhaug satt ved siden av Kong Olav på det historiske trikkebildet fra ‘73. Mandag satt hun ved siden av etterfølgeren Kong Harald.

HOLMENKOLLBANEN: I 1973 var det oljekrisen som fikk Kong Olav til å reise kollektivt til Holmenkollen. Mandag var det gjenåpningen av Holmenkollbanen som fikk Kong Harald til å velge samme framkomstmiddel.

Intetanende

– Den gangen i 73, kom jeg inn i en fullstappet vogn. Jeg satte meg på det eneste setet som var ledig. Først da blitsregnet fra fotografene startet, oppdaget jeg at jeg hadde satt meg ved siden av Kong Olav. Det første jeg tenkte da var: «Jeg kan ikke reise meg nå!». Som dere ser av bildet, var jeg veldig sjenert på den tiden. Jeg husker jeg satt og så ned i gulvet og tenkte på hvordan førstesidebildet i avisen dagen etter ville bli, erindrer Okkenhaug.

Kom i snakk

37 år senere var det en langt mer snakkesalig Okkenhaug som møtte dagens statsoverhode, og de to snakket blant annet om Holmenkollbanen og deres felles forkjærlighet for Nordmarka.

Den første turen etter banens oppgraderinger startet fra Majorstuen stasjon til toner av Gardemusikkens «Holmenkollmarsj», og fra høytalerne kunne man høre opptak av kjente personer som Øystein Sunde og Jens Stoltenberg presentere stoppestedene.

Wenche Foss uttalte først «Vinder’n» med slang, før hun med latter rettet det til det noe finere «Vind-EREN».

Så demonstranter

Langs perrongen på Gulleråsen stasjon sto et trettitall demonstranter med plakater og bannere rettet mot den forbipasserende t-banevognen og dens celebre passasjer.

Kongen fikk nok med seg at gjenåpning av stasjonen var kravet, før han reiste seg og gikk framover for å hilse på vognføreren i styrhuset. Her ga kongen sin medfølelse for all den taggingen t-banepersonellet opplever, gjenforteller ordfører Fabian Stang (H) til Ullern Avis Akersposten.

I et stortelt ved Holmenkollen stasjon nøt kongen vafler mens artisten og forfatteren Jo Nesbø fremførte låtene «Lysgårdsbakken» og «Erik Vea».

Etter gjenåpningen av Kollenbanen i Metro-standard, vil seks vogners lange t-banetog kunne frakte 9000 passasjerer i timen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere