*Nettavisen* Nyheter.

Kongene av Danmark

Bassist Stig Pedersen i storform på Rockefeller

Fredag kveld holdt de danske drenge i D-A-D lag på Rockefellerscenen. En kveld tilegnet Cow-punk og allsang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jacob Binzer

Klikk på bildet for å forstørre.

Jacob Binzer

Klikk på bildet for å forstørre.

Jacob “Cobber” Binzer

Klikk på bildet for å forstørre.

Stig Pedersen

For 27 år siden dannet Jesper Binzer, Stig Pedersen og Peter Lundholm Jensen bandet Disneyland After Dark. Noen år senere kom lillebror Binzer med på laget og med debutalbumet Call of The Wild la de Danmark for sine føtter. Når albumet No Fuel Left for The Pilgrims kom i 1989 ble resten av Scandinavia forført. Verdensherredømme var like om hjørnet og bandet fikk kontrakt med Amerikanske Warner.

SE BILDER HER

Verdensherredømme

Slik gikk det imidlertid ikke. Danskene ble ikke verdensstjerner, men heltestatusen i de nordiske landene har blitt holdt ved like. Fredag kveld fylte de Rockefeller og foran scenen var det et blidt publikum som ønsket danskene velkomne til Oslo.

Cow Punk 'N' Roll

En av deres mange klassikere, True Beliver åpnet ballet. Publikum sang med og vokalist Jesper Binzer holdt et stødig grep om publikum fra første strofe - og i de to påfølgende timene. Bassist Stig Pedersen med sine 2-strengs basser er et selvfølgelig blikkfang. Pedersen er også medskyldig i bandets country-aktige lydbilde - ofte omtalt som cowpunk.

Girl Nation

Deres lett klisjeaktige låter om livet, ispedd en mengde humor og masse spilleglede har vært til glede for fanskaren i lang tid. Og når slagere som Girl Nation, True Beliver og Riding With Sue ble fremført, så var det allsang og blide fjes i salen.

Sjovt

Jesper Binzer gir av seg selv, gestikulerer og har det "sjovt" med publikum. Stig Pedersen ,i sin flaggermus-aktige drakt, smyger seg rundt på scenen. Hans egendesignede 2-strengsbasser er verdt konserten alene. En er formet som en rakett, mens en annen i pleksiglass lyser blått i mørket - og et par basser til. "Nykommeren" på laget Laust Sonne (1999-) er en fantastisk stødig trommis som det er en lykke å få høre. I hvert fall når han i utgangspunktet takket nei når bandet spurte om han ville ta over stikkene - da han egentlig følte seg ferdig med band-livet.

Cobber

Jacob "Cobber" Binzer kan sammenlignes med DumDum Boys gitarist Kjartan Kristiansen. Litt stille og tilbaketrukket traktere han sine gitarer, mens de andre shower rundt. Men snakk om stødig kar! En fryd å høre på.

Disneyland Is Closed

De fleste kvelder med D-A-D avsluttes med låta Its After Dark (and Disneyland Is Closed), så når bandet går av scenen etter "endt" konsert er det ikke en publikummer som flytter på seg. Og neida, denne kvelden var heller ikke et unntak fra regelen. Bassist Stig Pedersen synger og dramatiser låta og publikum synger med. Fornøyde kunne vi innta Oslo-natta mens vi nynnet:

It's after dark now
And Disneyland is closed...
The party is over
The night is here
Let's bring out a toast...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.