RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

fikk Toril Moe medalje for sin innsats av ordfører Fabian Stang. Forrige uke fikk hun kongens fortjenestemedalje.
fikk Toril Moe medalje for sin innsats av ordfører Fabian Stang. Forrige uke fikk hun kongens fortjenestemedalje.

Kongens gull til Gaustadløpets mor

Gaustadløpets mor gjennom 25 år, Toril Moe, har blitt belønnet med kongens fortjenestemedalje i gull.

GAUSTAD: Toril Moe var med å starte opp Gaustadløpene, landets største idrettsarrangement for mennesker med psykiske lidelser, for 25 år siden.

Mindre forskjell

Vi vil synliggjøre at det er mindre forskjell på «dem og oss» enn det mange tror når det kommer til psykiske lidelser, sa Moe da Gaustadløpene ble arrangert for 25 gang i september.

Nå har Moe blitt hedret med kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats, av fylkesmann Hans J. Røsjorde på Gaustad sykehus.

Praktisk og strategisk

Toril Moe er idrettskonsulent, og har gjennom sitt arbeid fått inaktive grupper i aktivitet, fremmet fysisk aktivitet som en viktig del i helsearbeidet, drevet opplysnings- og formidlingsarbeid, samt arbeidet med praktisk og strategisk arbeid.

Gjennom organisasjonen Aktiv på dagtid (trening for mennesker som står utenfor arbeidslivet) bidrar Moe både med kompetanse, opplæring og instruksjon. Hun leder også den høyskolebaserte videreutdanningen fysisk aktivitet som integrert behandling i psykisk helsearbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere