RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongens skijakke stjålet

Kong Haakon VIIs unike skijakke i reinsdyrkalv med det illegale broderiet på innsiden ble tirsdag ettermiddag stjålet fra skimuseet i Oslo.

Holmenkollen: DittOslo skrev mandag om den nye boken til Karin Berg "Broderiet i Kongens jakke" som tar for seg mysteriet rundt broderiet på innsiden av den unike jakken.

Sjokkert og fortvilet

Det har vært  mye medieoppmerksomhet rundt boken, og Berg ser ikke bort ifra at det kan han en sammenheng med tyveriet. Hun var fortvilet da hun oppdaget det frekke tyveriet.

- Det var et sjokk da jeg så at jakken var borte i går ettermiddag. Jeg var vantro og utrolig trist, sier Karin Berg.

Det var rett før et foredrag Berg skulle holde foran den spesielle jakken at hun oppadget hva som hadde skjedd.

Profesjonelle

- Politiet har gitt oss beskjed om at dette var profesjonelle, som visste eksakt hva de gjorde. Det tok utrolig kort tid, og de hadde brutt dreneringen rundt monteret og tatt ut hele det ene glasset, forteller en opprørt Berg.

Hun understreker at jakken ikke har noe som helst av salgsverdi, og håper at de får den raskt tilbake hvor den hører hjemme.

- Jeg har stor tro på politiet som nå jobber med saken, og satser på en lykkelig slutt, sier museumsdirektøren.

Sikret opptak

Kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt har vært på åstedet og foretatt tekniske undersøkelser. Politiet har også sikret seg videoopptak fra aktuelle overvåkingskameraer i samarbeid med Skiforeningen. Opptakene vil bli gjennomgått i formiddag.

Oslo politidistrikt ønsker nå tips.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere