RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økonomisk underskudd


Forvirrende: Både bydelsdirektør Tove Stien (t.v.) og omsorgssjef Solveig Nyhamar måtte opp på talerstolen for å forklare seg om omsorgsboligene, men lokalpolitikerne ble ikke klokere . Foto: Nina Schyberg Olsen
Forvirrende: Både bydelsdirektør Tove Stien (t.v.) og omsorgssjef Solveig Nyhamar måtte opp på talerstolen for å forklare seg om omsorgsboligene, men lokalpolitikerne ble ikke klokere . Foto: Nina Schyberg Olsen
Bydel Østensjø er i ferd med å gå på en økonomisk smell. Den største utfordringen er dyre sykehjemsplasser og mangel på omsorgsboliger.

ØSTENSJØ: Da bydelsutvalget (BU) i forrige uke hadde sitt første møte etter sommeren, ble de informert om at bydelen styrer mot et stort underskudd og er innkalt til økonomioppfølging i Rådhuset. Årsprognose per juli er et merforbruk på 22,35 millioner kroner.

Negativ utvikling

En av hovedgrunnene til den økonomiske situasjonen bydelen er havnet i, er altfor store utgifter til kjøp av sykehjemsplasser. Det har blant annet vært en kraftig vekst i kjøp av sykehjemsplasser fra slutten av juni og frem til nå, samtidig som man ikke har fått ønsket effekt av nye boliger for korttidsopphold på Bryn.

– Den siste rapporten er ikke lystig lesning. Innenfor sykehjemsområdet går det i negativ retning og med stor hastighet, sa økonomisjef Håkon Kleven.

Full forvirring

Bydel Østensjø har de siste to årene hatt som mål å redusere antall sykehjemsplasser ved å tilby flere omsorgsboliger med ulike tjenester, men dette har ikke gått som planlagt.

I årets budsjett er det lagt inn 21 nye omsorgsleiligheter, men på BU-møtet var det full forvirring om bydelen i det hele tatt har fått realisert noen av disse.

Administrasjonens mer eller mindre (u)forståelige forklaringer om omsorgsboliger bebodd av andre enn målgruppen og med feil type tjenester, så ikke ut til å nå frem til lokalpolitikerne.

Feilslått strategi

– Dette er andre året vi har en strategi om at omsorgsboliger skal erstatte sykehjemsplasser, og først nå kommer det fram at dette er feilslått. Det er ikke rart vi går på en kjempesmell og ikke når målet vårt. Jeg er skremt av at vi kan lure oss selv på denne måten, raste Hanne Eldby (SV) fra talerstolen.

I tillegg til at det skal avholdes et seminar for å gjennomgå situasjonen og drøfte mulige tiltak, endte diskusjonen med et krav fra BU om at bydelsadministrasjonen må fremlegge en forståelig sak om ståa til neste møte.

Paradoksalt nok gikk BU-flertallet like etterpå imot et utbyggingsforslag som kan gi dem 71 nye omsorgsboliger på Skullerud.

LES OGSÅ: Sa nei til omsorgsboliger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere