Konsert i Klosterruinene

FOTO:PROMO

FOTO:PROMO

Onsdag blafrer det igjen i røde kapper på Hovedøya. St.Hallvard-guttene byr på gratis midtsommerfaftenkonsert for tredje år på rad.

HOVEDØYA: St. Hallvard-guttenes Midsommeraftenkonserten på Hovedøya har nærmest blitt som en tradisjon å regne. For tredje år på rad synger de med sine klokkeklare stemmer helt gratis i klosterruinene klokka 19 på onsdag.

Over 30 guttesopraner og andre sangere deltar denne kvelden, under korets dirigent Hans Martin Molvik.

På repertoaret står blant annet utdrag av gregoriansk requiem, Panes Angelicus og gamle norske folketoner som Eg veit i himmelrik ei borg (Hallingdal 1600-tallet) og Ned i vester soli daler.

Det blir også opplesing fra St. Hallvard-myten ved skuespiller Noralv Teigen (Folketeatret, Riksteateret, Nasjonalteateret og tidligere teatersjef Sogn og Fjordane).

Konserten gjennomføres med støtte fra Byantikvaren, og de to siste årene har koret også fått støtte fra Kulturetaten i Oslo kommune med 25.000 kroner . Dette har de har brukt til anskaffelse av elektronisk lydutstyr, og nå står et et el-pianoøverst på ønskelista.

Til høsten er det klart for en større turne til Estland, hvor St.Hallvard-guttene har fått støtte fra EU-programmet Aktiv Ungdom på rundt 150.000 kroner. På denne turneen har de et tett samarbeid med et estisk guttekor i Paide, som skal inviteres til Oslo til St. Hallvard-guttenes 50-års jubileum i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.