RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konserthuset vil utvide

Oslo Konserthus har planene klare for et nytt galleri med 400 publikummere. i tillegg til de 1400 plassene de har fra før.

VIKA:Oslo Konserthus vil møte konkurransen fra Operaen i Bjørvika. Da er det nødvendig å kunne ta imot et større publikum enn i dag, mener både ledelsen og styret. Tegningene er laget, men pengene mangler fortsatt.

Vi vet at utvidelsen er gjennomførbar. Nå skal vi bare sørge for finansieringen, sier direktør Knut Vigar Hansen til Dagbladet. Det er Oslo kommune som er hovedeier i aksjeselskapet som driver Konserthuset. Styreleder Fritz Huitfeldt sier til Dagbladet at spørsmålet om finansiering vil bli tatt opp med byrådet med det aller første. Han anslår at kostnaden vil ligge i størrelsesorden 50 millioner kroner. Han innrømmer at planene er ambisiøse, men mener at det må de være, om Oslo Konserthus skal klare konkurransen med Operaen. Han mener det er viktig å ha Konserthuset ferdig samtidig med åpningen av Operaen om halvannet år. Målet er å kjempe om de største orkestrene og de største artistene. Sting og Bruce Springsteen har tidligere holdt konserter i Konserthuset. De skal tilbake!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere