RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konsertklar prisvinner

Fiolinist og konsert-mester Ole Böhn arrangerer for åttende året på rad sommerkonsert i Vigelandmuseet, og han får i år bydelsprisen for sitt engasjement i lokalmiljøet

Majorstuen: Førstkommende søndag klokken 14.00 kan du sitte i Borggården og høre Ole Böhn stryke i gang året konsertserie i Vigelandsmuseet.

Jeg er for øyeblikket i København og øver med min gamle studiekollega Tom Ernst (klaver, red.anm.) foran søndagens konsert, sier Böhn på telefon fra naboene i sør.


På programmet

Bydelspris? Nei, det har jeg ikke hørt noe om, men det er jo i tilfelle utrolig hyggelig, sier fiolinisten da Lokalavisen spør om han vet om at han skal hedres for sin innsats i bydelen. Böhn som bor på Majorstuen har alltid vært opptatt av nærmiljøet, selv om hans daglige virke gjør at han befinner seg rundt omkring i verden mye av tiden. Konsertserien, i Vigelandmuseet, Böhn er initiativtaker til er et kulturtiltak nettopp med tanke på å glede mennesker i nærområdet, bruke de lokale rom og vise lokalmiljøet musikere de sjelden får oppleve på den måten ellers. Selvfølgelig spiller Böhns egen enorme spilleglede og ønske om å bidra med musikk han selv liker en viktig rolle i programmet. Under åpningskonserten søndag vil Böhn og Ernst fremføre et nordisk program med sonater av Gade, Sjögren og Grieg. I programmet fremover finner vi både jazz og klassisk, som vanlig, og det kommer både nye norske og utenlandske gjester og gjengangere. I Jazzgeneren finner vi orkestre som Magnolia jazzband, Ophelia Ragtimeband og Bugge Wesseltoff. I den klassiske bolken finner vi Håvard Gimse, Anne Gjevang, Einar Steen-Nøkleberg og for første gang på sommerkonsert i Vigelandsmuseet, Lise Båtnes. Blant de utenlandske musikerne er prisvinneren av Grieg concours, Yaron Kholberg fra Israel.

Liveopptak og festivaler

Jeg gleder meg spesielt til konserten 1. juli. Da har det lykkes meg å hente opp en strykekvartett fra Brasil. De kaller seg "Quartetto Rio de Janeiro" og begge fiolinistene er hver for seg mine elever. Kvartetten er som helhet også mine elever og de er kjent som et av de ledende kammermusikkorkestrene i Sør Amerika. Ole Böhn har dessuten selv kommet med en cd i disse dager. Der spiller han to fiolinkonserter av de amerikanske komponistene Roger Sessions og James Bolle. Sistnevntes fiolinkonsert er tilegnet Böhn, noe han er beæret over og glad for. Cd'en, som er gitt ut på Albany, er et liveopptak fra USA i fjor sommer. På spørsmål om sommerens program, får vi som vanlig inntrykk av at fiolinisten fra Majorstuen er en opptatt mann og stadig på reise.

Ja, i sommer skal jeg tilbake til Brasil og undervise og ha konserter, så skal jeg til USA og den berømte Monadnock Music Festival, men jeg rekker en opptreden på Oslo Grieg Festival i slutten av juli også, sier han før han igjen tar buen fatt og fortsetter øvingen med Tom Ernst i Danmark. Vi håper han får tid til en "lille en" for å feire nyheten om bydelsprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere