RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konstant hodepine

nn Nå er det helt på det rene at vi skal se langt etter den lovede barnehagedekningen. Den formidable veksten i fødselstallene samt innføring av gratis kjernetid i barnehagene har gjort livet bittert for finansminister Kristin Halvorsen. I en undersøkelse som VG har presentert, mener fire av ti at Halvorsen bør gå av.
nn Halvorsen har lovet å gå av hvis ikke det blir full barnehagedekning, men det løser ikke krisen i barnehagedekningen. Tirsdag ble det offentliggjort tall som viser at det er 30.000 barn i Norge som ikke får barnehageplass fra høsten.
nn Situasjonen i Oslo er like ille som i resten av landet. For oss i Groruddalen er denne situasjonen enda mer bitter når vi vet at barna i våre fire bydeler har fått tilbud om gratis kjernetid i barnehagene. Det er altfor mange som ikke kan benytte seg av dette tilbudet. Det er leit for Groruddalen at et så fantastisk tiltak som dette ikke kan vise sin fulle effekt.
nn Det er litt vanskelig å peke på en person eller en hendelse som har skylden for at det ikke er full barnehagedekning. Regjeringen har innvilget store midler til disse formål, men det er ikke alle som følger opp dette. Andre deler av kommunal og statlig byråkrati burde følge med og igangsette arbeidet for å oppnå full barnehagedekning. Det er mange instanser som fortsatt somler.
nn Om det finnes steder der byggetomter for slike formål er tilgjengelige er det Groruddalen. Alle som bor i dette området kan peke på et eller annet sted som egner seg godt for bygging, men står brakk. Da er det vel bare å sette i gang og starte utbyggingen. Manglende barnehageplasser har i mange år vært en konstant hodepine for foreldre i Oslo. Nå er det faktisk mulig å gjøre noe med dette.
nn Når regjeringen innvilger store summer for gratis kjernetid, er det lite trolig at de ville trekke seg på finansiering av utbyggingen av barnehager. Selv om de gjorde det er vi overbevist om at finansiering til noe slik ville vært mulig å skaffe i dagens Norge. Om man vil gjøre noe, kan man gjøre det. Det er ikke penger det står på, men vilje. Nå er det fortsatt noen måneder igjen til august. Det er fortsatt tid å bygge noen barnehager. Bare man setter i gang.

Det er ikke penger det står på, men vilje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere